Помозимо да Славиша Илић стане на ноге

Тридесетдеветогодишњи Славиша Илић из Љељенче код Бијељине од рођења се бори са болешћу костију, деформитетом кукова и стопала. Болест све више узима маха, а немаштина притиска са свих страна. Већ није способан да се креће, а љекари из Београда као једини спас виде у операцији како Славиша не би био прикован за кревет.

Република Српска 17.07.2016 | 21:20
Помозимо да Славиша Илић стане на ноге
Он живи од социјалне помоћи и наднице родитеља, а операција кошта 20 хиљада марака.

Патња од првог дана живота. Славиша никада није мога да трчи нити да се игра као остала дјеца. Данас, као одрастао човјек, са тридесет девет година, не може нормално да се креће. Године узимају данак, па и његови мали кораци изискују све већи напор и муку.

Буди се и лијеже са ужасним боловима, боловима који не јењавају и који су сваким даном све несноснији. Све због урођеног деформитета кукова, бутних костију и стопала. 



“Кад ходам замарам се, сваким даном ми је све горе и горе, рекли су ми доктори да ако се не буде реаговало, остаћу инвалид, на постељи”, каже Славиша.

Са Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ из Београда, дали су трачак наде да би се ублажиле Славишине муке.  Предложили су операцију. 



“Треба ми 10 хиљада евра да бих оздравио, колико толико да ми буде лакше, јер како која година пролази,  болест узима данак”.

Славиша нема новца ни за пуко преживљавање. Инвалид, прима свега 83 КМ социјалне помоћи. Живи са родитељима који за кору хљеба зарађују радећи на надницу.



Какав је живот човјека који није способан да хода, да ради и  заради новац, који живи у трошној кући без воде и купатила само Славиша зна.

“Тешко је то све. Купатила немам, па користим лавор. Шта ће бити не знам, али ми је и најнеопходније, кад дођем са операције, да имам гдје да се окупам”, кроз сузе каже Славиша.



Скроман, поштен, и упркос свом инвалидитету, како причају комшије и пријатељи, веома вриједан момак који својим родитељима помаже и више него што му болест дозвољава. 

“Он се мало боље  кретао раније, сад му се криве ноге и већ не може да хода. Треба да иде на  операцију али нема новца. Људи колико могу помогну, а он је такав, неће ни да тражи, ово смо ми мало покренули да дечко не дође до колица”, прича Драган Савић из Доње Љељенче. 



Комшија Славко Крстић каже да Славиша није способан сам да се снађе. 

“Мало ко му помогне, њему ће то значити много и добро ће му доћи, а нас неће осиромашити”, додаје Славко.

Човјек кад је здрав има хиљаду жеља, али када је болестан има само једну, да оздрави. Управо та једна жеља расте у  Славишиним очима из којих, и на дан његовог рођења, теку сузе, јер је немоћан да сам учини било шта, сем да се нада да ће ускоро да стане на ноге и да почне живот из почетка.

Вјерује у добре људе са великим срцима који ће услишити његове молбе и испунити животни сан.



Будимо хумани, помозимо Славиши:

Контакт телефон +387 66 444 607 Славиша Илић

Број жиро-рачуна за конвертибилну марку: 555 00000 264 908 15 - Нова банка 

Број девизног рачуна

ИБАН: БА395520471646356644 

СWИФТ: ХААББА2Б

Хипо Алпе Адриа Банк



БН телевизија

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

педја

14.07.2016 14:39

Па гдје сте сада ви који на сваку о Додику коментарисете? Ја болујем од слицне болести па га потпуно разумијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

14.07.2016 16:22

Цовјеку треба помоци а и опстина бијељина би требала да се укљуци

Name

Миско

17.07.2016 13:13

Друзе лаки, назалост толико нас председник сваки дан потроси у ресторану. Мени је једино зао инвалида као сто је овај цовјек и дјеце. Остали - добили сте сто сте тразили а тек цете да плацете ста це бити.

Name

никола озрен

14.07.2016 15:40

Дајте хуманитарни број тако је најлаксе и најбрзе да уплатимо колико ко мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

14.07.2016 16:33

Стварно мислис да м:тел тако лако даје број.Људи цекају по годину на ред.Ако имас добру намјеру погледај рацун па уплати помоц!?

Name

има нас свугдје

14.07.2016 16:28

И редовно уцествујемо у оваквим акцијама, колико се мозе, од слуцаја до слуцаја. Али питање је: гдје је сад "славни" предсједник Додик, и такви као он, да их не набрајам дословце? И не само из његове странке, него из свих странака Републике Српске? Гдје су сад кад се треба хуманост показати? Да у њима има хуманости, сваког мјесеца би се одрекли дијела својих "краљевских" примања, а све у корист оваквих слуцајева. Медјутим, њима су они битни само кад је глас на изборном листицу у првом плану. БРУКА и СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нас

14.07.2016 17:30

Гдје је сада Велики Србин додик , намјерно малим словом написано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

14.07.2016 17:47

А патријах брсти политику попе помози цовјеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

27.11.2016 12:27

Благо цовјеку, који се не огријеси о слуге Бозије.

Name

Цх

17.07.2016 14:22

Цитам коментаре и невјерујем . Додик крив сто је он тако родјен. Цовјеку је 40 година прије је здравствено осигурање било регулисано засто се није ниста предузело јадни цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

14.04.2017 16:29

Треба помоци колико год ко мозе.небитне су године ми нисмо ту да прицамо ко колико треба да зиви него да помогнемо од срца.Додик и сви остали нек се укљуце и људима којима је потребно не помгну. Зато овим путем молим све људе да му помогну.

Name

Мирко

17.07.2016 14:32

Не писите глупости, овом цовјеку Фонд здравственог осигурања у потпуности сноси троскове лијецења а новац који се прикупља јесте помоц њему за зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

18.07.2016 01:42

Најлаксе је критиковати. По ценера да свако одвоји ето га. Ста треба да цекамо Додика. Па не би он зивио дана да цека Додика Цавица Босица Радојицица или било кога другог. Цовјек остаје без ногу. Хајмо сви на бану. Нецемо бити богатији за 10-20 марака. Дајмо да цовјеку буде боље. Кад до сад није зивио како ваља да уцинино добро сјело да сад прохода. На свима нама је драги људи.

ОДГОВОРИТЕ