Пост на фејсбуку изазвао крвопролиће?!

Амбасадор Јужног Судана у Кенији изјавио је да је за недавно насиље у његовој земљи крива једна порука на друштвеној мрежи Фејсбук, преносе локални медији.

Свијет 14.07.2016 | 13:45
Пост на фејсбуку изазвао крвопролиће?!
Према тврдњама амбасадора, портпарол потпредсједника Јужног Судана Рика Мачара написао је на Фејсбуку да је Мачар, који је у спору са предсједником Салвом Киром, заробљен у предсједничкој палати, а заправо се он тамо налазио на састанку са предсједником, пренео је Си-Ен-ЕН.

Снаге лојалне Мачару су после вијести о његовом "заробљавању" кренуле у акцију и отвориле ватру испред палате, наводи амбасадор.

Кад су те снаге покушале на силу да уђу у палату како би провјерили како је Мачар, дошло је до сукоба са снагама предсједника Кира, рекао је он.

Мачаров портпарол је, међутим, негирао амбасадорове оптужбе.

"Погледајте тог лажова који сам себе назива амбасадором у Кенији. Људи попут њега никад неће научити да разликују истину од лажи. Они са поносом лажу", написао је портпарол на Фејсбуку.

Други локални медији наводе да је до крвопролића дошло кад је у сукобима двије стране на једном контролном пункту убијено неколико војника лојалних Киру.

Сукоби су избили уочи пете годишњице независности Јужног Судана и представљају још један ударац крхком примирју које досад није успјело да оконча грађански рат, који је почео у децембру 2013.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар