Браво мама: Породила се у аутомобилу!

Драгана Станишић (26) из Рашке породила се у колима док је путовала ка Краљеву.

 

Србија 13.07.2016 | 22:02
Браво мама: Породила се у аутомобилу!
Беба је почела да излази у близини Ушћа, а медицинско особље амбуланте у овој варошици, одреаговало је муњевито.

Доктор Драгослав Дугалић, коме је то иначе био дванаести порођај у каријери ван породилишта, успешно је пресекао пупчаник и са амбулантним колима отишао до болнице у Краљеву.

- Жена је у току вожње добила болове и морали су да сврате у Ушће. Сами су нас позвали и рекли нам шта се догодило, а наше особље их је већ спремно чекало испред амбуланте. Пошто ми то није био први пут да порађам ван породилишта, имао сам искуство шта да урадим. Након  пресецања пупчаника, збринули смо бебу и мајку и са нашим санитетом отишли у Краљево – испричао нам је Дугалић.

Драгана Станишић из околине Рашке каже да је добила болове код куће и да су одмах кренули ка Краљеву.

- Али, моја девојчица није хтела више да чека, и већ испред Ушћа сам се породила и тако смо стигли до амбуланте. Могу да вам кажем да је овај порођај био далеко бржи и лакши него са првим дететом у породлишту – испричала нам је Драгана са осмехом, док је своју бебу држала у наручју.

Доктор Драгослав Дугалић, шеф здравствене амбуланте у варошици Ушће, у долини Ибра, иако је стекао звање доктора на руском универзитету, одлучио је да се врати у родни крај и помогне мештанима планинских села. Због велике удаљености ове здравствене станице од краљевачке болнице, Дугалић је до сада више десетак жена морао сам да породи.

Извор: Ало

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дака

13.07.2016 21:36

Да сте зиви и здрави, нек вас Бог цува!

ОДГОВОРИТЕ