Британија добила премијерку - Терезу Меј

Тереза Меј је званично постала нова премијерка Велике Британије, после састанка у Бакингемској палати са краљицом Елизабетом.

Свијет 13.07.2016 | 20:20
Британија добила премијерку - Терезу Меј
У саопштењу Бакингемске палате наводи се да је краљица примила Мејову и да је од ње затражила да формира нову британску Владу.

Додаје се да је Мејова то прихватила и пољубила руку краљице после проглашења за премијера, да би затим, заједно са супругом Филипом, отишла у свој нови кабинет у улици Даунинг број десет, из ког је нешто раније изашао Дејвид Камерон.

“Камерон је био сјајан модерни премијер. Стабилизовао је економију, али је његова највећа заоставштвина социјална правда. Име партије којој припадам је Конзервативна и унионистичка партија. Те речи су важне, оне значе јединство Велике Британије, али и указују на унију свих наших грађана, без обзира на то ко су они“, рекла је Мејова.

Истакла је да ће њена влада радити на томе да је не воде интереси привилеговане мањине, већ да треба народу дати већу контролу, као и да ће велике одлуке бити у интересу обичних људи, уз напомену да Британија треба да ради, не за привилеговане, већ за све.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Страх

13.07.2016 22:47

Има пуно коментара, али ниста фино. Посто је wеб под присмотром МИ6, БН зели да застити људе. Без коментара знаци: усра*ла је мотку. Унука цетника несталог у акцији и никад пронадјеног од 1944.

ОДГОВОРИТЕ