Џикић: Не прихватам само једно - да се не бориш!

Тренер црно-белих о тренутном моменту клуба из Хумске: "Да избалансирамо ствари, па да преведемо на своју страну".

Кошарка 16.07.2016 | 11:15
Џикић: Не прихватам само једно - да се не бориш!
Склапајући тим за нову сезону, тренер Партизана Александар Џикић пред појачања и староседеоце ставља исти приоритет као и у такмичарској 2015/16 - непрестана борба је на првом и основном месту.

У занимљивом интервјуу за портал Вице, шеф струке црно-белих поручио је да је пред његовим тимом и комплетним клубом неколико амбиција. Једна од њих је и да крену путем ка повратку "култури ношења дреса Партизана", какву је његов тим и показивао у другом делу минуле сезоне.

А, она подразумева...

"Сигурно да је то један од циљева. Ја сам током ових неколико месеци колико сам овде рекао да све могу да прихватим, осим да се не бориш. То не могу да прихватим. И то је одувек било у Партизану. Увек смо тражили играче који ће сваку утакмицу да одиграју своје најбоље. Да се баце на главу да би победили", рекао је он.

"Ја не могу да имам замерку на енергију, мотивацију, жељу и храброст мојих играча. Они су такви какви су квалитетом и ту нема пуно одступања у мишљењима. Али просто, правиш ту културу да се игра свим срцем за клуб, чак и кад си ту на годину дана. Не мораш да волиш, али поштуј то где си. Поштуј. А, ако волиш, још боље".

Говорећи о актуелном тренутку КК Партизан, Џикић је подвукао да су тренутно најважнији фактори рад и време.

"Говорим као навијач Партизана. Као навијач Партизана и грађанин. Види, мора да прође неко време. Најталентованији српски играчи су тренутно или у иностранству или у Звезди или у Меги. Годинама су најбољи и најталентованији били у Партизану и то више није тако. Крај приче"

"Ми морамо да пробамо да ту реагујемо, да прво избалансирамо ствари и да после преведемо на нашу страну. Нормално, неће Звезда и Мега ту да седе скрштених руку, ни можда неки трећи-четврти тим који се можда у међувремену појави. То су ствари које су евидентне. Ту нема пуно филозофије".

У склопу разговора на ту тему, Џикић је констатовао да Партизан после дужег периода нема репрезентативца у сениорској репрезентацији, а ни у универзитетској селекцији.

"У У-20 имамо два играча и у У-18 немамо ниједног. То су прве четири најстарије генерације на националном нивоу и ми ту немамо играче. То је факат. Чињенице. Нема ту сад оно 'то је његово мишљење'. Шта тачно није тачно? Океј, добро, у моменту излажења ширег списка ми узимамо Бирчевића, а да није било Бјеличине повреде, ни он не би дошао до првих 12. Мислим, не мешам се сад у селекторов посао, само сам реалан. Значи, у прва четири нивоа националних селекција имаш два играча. Тачка".

За крај интересантног разговора о бројним темама (музика, живот у Београду осамдесетих и деведесетих, одлазак у НБА...), Џикић је говорио и о ривалству "вечитих" ривала.

"Па добро, знаш како је то... (имитира рукама потез пењања степеник по степеник). Знаш, гураш један другога. Има и други процес, набијаш друге (сад имитира рукама силажење). Али оно што други не схватају, знаш, кад набијаш друге и ти идеш доле. А кад гураш неког, и ти идеш горе", подвукао је Џикић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар