Шта је убиједило Лендла да прихвати позив Марија?!

Другом тенисеру света Ендију Марију прија сарадња са Иваном Лендлом, чему сведоче резултати у последњих неколико недеља.

Тенис 14.07.2016 | 14:15
Шта је убиједило Лендла да прихвати позив Марија?!
Лендл се вратио у стручни штаб и од тада Британац не зна за пораз – прво је освојио турнир у Квинсу, а онда по други пут подигао пехар на Вимблдону.

Међутим, до сада није било познато како је Иван одлучио да прихвати Ендијев позив, а то је открио физиотерапеут Мат Литл.

“Иван је желео да се информише у каквом је стању Енди. Позвао ме је док сам био на породичном роштиљу, а када сам га питао како је, одговорио ми је: ‘Ок, слушај, реци ми шта се догађа? Физички, на каквом је нивоу? Можемо ли још да извучемо из њега?”, открио је Литл који је потом оговорио:

“Мислим да смо га гурнули малтене до максимума. Можемо да наставимо, али мислим да је на прилично добром нивоу. Не мислим да је претходне мечеве губио због физичке спреме”.

Упркос томе што је све функционисало добро, Лендл је додатно унапредио тренинге.

“Иван је захтевао додатни ниво интензитета и нон-стоп форсира Ендија. Не могу да кажем да тако није било раније, али таква су очекивања када се Иван појави на терену и постави вежбе”.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар