Брегзит би могао да се деси тек 2022. год.

Британски министар спољних послова Филип Хамонд упозорио је данас да излазак Велике Британије из Европске уније могао да се деси тек 2022. године.

Свијет 12.07.2016 | 21:40
Брегзит би могао да се деси тек 2022. год.
"Дејли телеграф" преноси да је Хамонд објаснио да преговори о британском изласку могу да започну тек када се активира члан 50 Лисабонског споразума ЕУ и да би тај процес потрајао двије године, а за договор о будућим споразумима могло би да буду потребне додатне четири године.

Британски лист наводи да је Хамонд то казао одговарајући на питање лидера Шкотске националне партије Алекса Салмонда да ли ће преговори о Бреxиту трајати дуже од Другог свјетског рата.

"Уколико будући споразум између Уједињеног краљевства и ЕУ са 27 држава чланица буде осмишљен као споразум са мјешовитом надлежношћу, биће потребна његова ратификација у 27 националних парламената. Најкраће вријеме за које је то изведено у случају било којег споразума ЕУ било је нешто мање од четири године. То је све након времена које је потребно за преговарање о споразуму", казао је Хамонд.

"Дејли телеграф" подсјећа да је будућа британска премијерка Тереза Меј поновила своју посвећеност изласку Британије из ЕУ, нагласивши да "Бреxит значи Бреxит".

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

С4

13.07.2016 01:13

... И, шта је нас за том некаквом земљом, која ни сама не зна како јој је име и који јој је облик уређења?

ОДГОВОРИТЕ