Пјанић: Могу да играм на Пирловом нивоу!

Нови фудбалер Јувентуса Миралем Пјанић представљен је у уторак у Торину. "Носићу број 5, као мој идол Зинедин Зидан", рекао је репрезентативац Босне и Херцеговине.

Фудбал 13.07.2016 | 20:30
Пјанић: Могу да играм на Пирловом нивоу!
Везиста "змајева" је за 32 милиона евра прешао из Роме у Јуве, а данас је представљен новинарим у спортском центру Виново.

"Раније сам Јуве знао само као противника. Данас, када сам дошао у њега, видио сам много више изнутра. По доласку у Торино схватио сам зашто је тешко на крају сезоне бити испред Јувентуса, па чак и ако имате снажан тим као Рома. Схватио сам зашто је Јуве увијек испред свих", рекао је Пјанић и осврнуо се на меч против свог бившег тима на "Олимпику".

"У Риму сам провео пет прелијепих година, бићу срећан кад поново истрчим на 'Олимпико' чак и ако ми буду звиждали и сигурно ће то бити посебна утакмица за мене. Али, сада сам на располагању Масимилијану Алегрију и желим помоћи свом новом тиму", нагласио је Пјанић, који ће у бјанкјонерима носити број 5 по узору на Зинедина Зидана.

"Ја ћу носити петицу, у Роми сам имао број 15, али овдје је заузет (Андреа Барзаљи). Петицу је носио мој идол Зидан (Француз је тај број носио у Реалу, а у Јувентусу је био број 21).

Пјанић је до сада играо на више позиција у везном реду, а истакао је да му неће бити проблем да заигра било гдје.

"Виђам се с Алегријем, полако га упознајем и ускоро ћемо разговарати о мом положају. Тренер ће ме поставити на позицију гдје ћу бити најкориснији за тим, а ја ћу се прилагодити без проблема. Даћу све од себе да се докажем на терену и да постанем важан за тим. Против било ког ривала учинићу све за побједу. Надам се да ћу допринијети освајању још једне титуле", рекао је Пјанић.

Италијанске медије је занимало Пјанићево мишљење о Андреи Пирлу.

"Пирло је сјајан играч, био је најбољи везни фудбалер Серије А током периода проведеног у Јувенутусу и свакако је играч за примјер. Међутим, нећу копирати његову игру, него ћу дати све од себе да испуним оно што тренер од мене буде тражио. Очигледно је да смо различити играчи. Он је невјероватан, има изузетан статус у овом клубу, али је играо и у другим клубовима. Поређење са Пирлом је лијепо, али мислим да је мој стил игре мало другачији. Пирло је био веома технички поткован играч, врло вјешт с лоптом у ногама и сјајан за тим. Надам се да могу донијети исти такав допринос клубу".

На крају је нагласио да се не плаши конкуренције.

"Ми имамо веома снажан везни ред са Полом Погбом, а на тренеру је да изабере увијек најбоље. Не плашим се конкуренције, то је наш посао. Сви смо на располагању", изјавио је везиста црно-бијелих из Торина.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар