Тука носи заставу БиХ у Рију!

Најбољи бх. атлетичар и највећи фаворит за освајање медаље за БиХ, Амел Тука, носиће заставу на отварању Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 13.07.2016 | 19:15
Тука носи заставу БиХ у Рију!
Ову одлуку треба да озваничи Извршни комитет Олимпијског комитета БиХ на сједници у четвртак, али је предсједник ОК БИХ, Маријан Квесић, потврдио да је ова част припала Туки.

"Иако ћемо одлуку тек потврдити на сједници Извршног комитета ОК БиХ у четвртак, посљедњој пред Рио 2016., извјесно је да ће нашу заставу на отварању игара носити атлетичар Тука. Према пропозицијама ОК БиХ заставу на отварању било којих игара, љетних или зимских, носи спортиста са најбољим резултатима. Овог пута нема дилеме да је то Тука“, рекао је Квесић за Анадолију.

Тука је у посљедњих нешто више од годину дана заиста остварио феноменалне резултате у тркама на 800 метара. Највећи резултат постигао је прошле године када је на Свјетском првенству у Пекингу освојио бронзану медаљу.

Сезону је завршио са најбољим временом на 800 метара, које је истрчао на трци Дијамантне лиге у Монаку и које је гласило 1:42,51 минут.

Ове године није много наступао, али је упркос томе постигао одличне резултате. На недавно завршеном Европском првенству у Амстердаму био је четврти.

Осим Туке у олимпијском тиму БиХ за Рио де Жанеиро биће: Хамза Алић, Кемал Мешић, Месуд Пезер, Лусија Кимани (атлетика), Дамир Џумхур (тенис), Лариса Церић (џудо), Татјана Ђекановић (стрељаштво), Амина Кајтаз и Михајло Чепркало (пливање).

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар