Барселона у проблемима због Месија и Челсија...!

Мало коме се излази у јавност ових дана на "Камп Ноу" стадиону, али неко је морао...

Фудбал 12.07.2016 | 23:30
Барселона у проблемима због Месија и Челсија...!
У Барселони се налазе у веома непријатном периоду.

Њихов најбољи фудбалер Лео Меси осуђен је због утаје пореза и прети му затворска казна, иако је реалније да ће се попут многих познатих спортиста нагодити са судом и накнадно платити колико је потребно.

Аргентинац, који је ионако имао тежак период због новог пораза у финалу са репрезентацијом, овог пута на Копа Америка, наводно је незадовољан у Шпанији и више него икад размишља о трансферу у иностранство.

Представници Челсија наводно су већ ступили у контакт с његовим представницима и понудили "бег" у Лондон.

Клуб је прво био на удару што није подржао своју звезду после судске пресуде, а кад су људи са "Камп Ноу" стадиона то коначно урадили, три дана касније, шпанска јавност била је згрожена због тога што се тражи одбрана човека чија је кривица доказана на суду.

Због свега тога, Барса је на крају морала и да се правда и образлаже у ком смислу је пружила подршку свом асу...

После свега, ту непријатност да комуницира са јавношћу, преузео је портпарол Барселоне Ђозеп Вивес, који је рекао – цитирамо - "Меси не намерава да напусти клуб".

Меси и његов отац и агент Хорхе су прошле недеље пред судом у Барселони осуђени на затворске казне од по 21 месеца због утаје пореза и мораће да плате укупно 3,5 милиона евра.

Према шпанском закону казна мања од две године за прекршиоце који почине ненасилна кривична дела може се служити као условна, па петоструки најбољи фудбалер света и његов отац неће отићи у затвор.

Британски медији су недавно пренели да је Хорхе Меси разговарао с власником Челсија Романом Абрамовичем на јахти руског милијардера, па су се појачале спекулације да ће петоструки најбољи фудбалер света напустити Барселону.

Те наводе негирао је портпарол Барселоне Ђозеп Вивес. Он је путем клупског сајта позвао навијаче да преко друштвених мрежа пруже подршку Месију у кампањи:

"Сви смо ми Лео Меси".

"У контакту смо с Месијевим сарадницима и немамо утисак да Лео жели да напусти клуб. Нисмо забринути због тога", рекао је Вивес, пренели су шпански медији.

Он је подсетио да је Меси као деветнаестогодишњак потписао спорне уговоре и додао да је "доказано да није знао за све детаље".

"Меси се само концентрисао на фудбал и потписао је уговоре које су му његови саветници рекли да потпише. Меси није имао поштен третман и клуб мора да га брани. Савест нам је чиста и нећемо одустати. Позивамо навијаче да се прикључе кампањи", рекао је Вивес.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар