Е, људи моји, ово вам се зове - Трансфер прича љета!

Хало, хоћемо да купимо вашег голмана? Може, дајте 2 марке и 20 фенинга и водите га! И тога има у Енглеској...!

Фудбал 20.07.2016 | 13:30
Е, људи моји, ово вам се зове - Трансфер прича љета!
Пре пет година играли су у Премијер лиги, сад су дошли дотле да продају играча у бесцење. Блекпул је пао толико ниско да је јутрос остао без голмана по цени од једне фунте стерлинга!

Није шала, добро сте прочитали. Клуб са Блумфилд роуда био је принуђен да остане без Колина Дојла, једног од својих најбољих појединаца из минуле сезоне по цени која је, заправо, испод цене. Износи, по данашњем курсу, 2 марке и 20 фенинга!!!

За све је крив сам Блекпул, који је после испадања у Лигу два (четврти ранг енглеског фудбала) морао да се реши играча са „јаким“ уговорима. Дојл је такав. У споразуму који је прошлог лета, по доласку из Бирмингема, оверио са новим послодавцима стајала је опција о излазној калузили у вредности од само једне фунте, за случај да клуб испадне у нижи ранг. Како није ишло, Блекпул је у конкуренцији 24 тима завршио 22, па се неминовно морало десити.

Први је реаговао Брентфорд, сазнавши за калузулу, понудио поменуту фунту и добио чувара мреже у настојанијима да се преко Лиге један врати у Чемпионшип.

Иначе, Колин Дојл има 31 годину, а пре Блекпула уговором је био везан само за један клуб током каријере, поменути Бирмингем, који га је слао на позајмице Честеру, Нотингему, Милволу и Ковентрију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар