Анализа: Двије варијанте Партизановог тима за нову сезону...

Томић једну користи одмах, једну у баражу за ЛЕ! Све зависи од Брашанца и Леонарда, као и могуће продаје Немање Михајловића...

Фудбал 12.07.2016 | 23:45
Анализа: Двије варијанте Партизановог тима за нову сезону...
Нова сезона - нова екипа. Тако је било зимус, биће и овог лета, јер је Партизан, баш као и пре шест месеци, посегао за комплетном реконструкцијом и(ли) завршио посао који су спортски директор Ивица Илиев и шеф стручног штаба Иван Томић почели у јануару.

Налик дубоком резу у претходном прелазном року, кад су „сечу“ преживела само четворица јесењих стартера, у Хумској 1 су током минулих месец дана направили додатну селекцију, довели чак девет нових играча, мада ће како сад ствари стоје само тројица новајлија почети премијерни меч квалификација за Лигу Европе, наредног четвртка против Заглебја. То су нападач Никола Ђурђић, десно крило Марко Јанковић и офанзивни везистаМирослав Радовић, док ће остали морати да се боре за минуте и, за почетак, задовоље се статусом епизодиста.

На основу свеђа виђеног током припрема у Пољској и шест контролних мечева у последње три седмице, црно-бели ће гостима из Лубина супротставити следећих 11:

Шаранов - Вулићевић, Гогуа, Балажиц, Богосавац - Евертон, Брашанац - Јанковић, Радовић, Михајловић - Ђурђић.

У односу на састав који је претходну сезону завршио освајањем Купа Србије, дошло је до промена на позицијама: десног бека (Мирослав Вулићевић се вратио уместо Ивана Бандаловског, који га је истиснуо током пролећа), левог штопера (опорављени Грегор Балажиц зацементирао позицију необјашњиво отераног Марка Јовановића), десног крила (Ален Стевановић се преселио на клупу, а предност добио поменути Јанковић), централног везисте (Сашу Илића, који у 39. години све мање игра одмениће седам лета млађи Мирослав Радовић) и нападача (стручни штаб одлучио да 18 суперлигашких голова Валерија Божиновапотисне у други план и укаже шансу Николи Ђурђићу).

Од играча пристиглих током актуелног прелазног рока најближи статусу стартера је Саша Марјановић, који је играма на пријатељским утакмицама убедио струку да може да буде решење у офанзивниом делу екипе. Тим пре што је способан да покрива више позиција, док ће Немања Милетић, Милан Радин, Петар Ђуричкович и Бојан Остојић шансу чекати за случај да се неко повреди или добије жути картон.

Поменути састав ће почети квалификације за Лигу Европе, међутим, готово је извесно да га неће завршити. Из два разлога. Први је најављена продаја Дарка Брашанца, а други „хватање“ ритма последњег новајлије, Леонарда да Силве Созе.

Управо би Бразилац, који по питању физичке спреме „дебело“ заостаје за екипом, за месец дана требало да се спреми, а то значи да буде на рапсполагању Ивану Томићу за евентуалне мечеве плеј-офа квалификација за Лигу Европе (18. и 25. августа). Под условом да Парни ваљак догура до завршног кола.

Леонардо би заменио управо Брашанца, с тим што би се онда и формација црно-белог тима променила и изгледала за нијансу офанзивније, што би највише личило на систем 4-1-4-1. У том случају за реакцију напада били би задужени Леонардо и Радовић, тако што би дејствовали иза Ђурђића. Чак је и то условна опција, јер има наговештаја да би се најзвучнија аквизиција померила на позицију левог крила, где је деловао током каријере, међутим, то би онда значило сигурни одлазак пролетос најбољег играча тима, Немање Михајловића.

Мада је било најава о промени система игре и увођењу 3-5-2, чак је и Иван Томић то предочио појединим фудбалерима и клупским званичницима, ниједном током припрема није посегао за таквим решењем. Уместо тога ће, бар на почетку, форсирати идеју са двојицом задњих везних и само једним нападачем.

Да ли је то довољно добро решење за Партизан?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар