Вимблдон - Мари: Поносан сам, другачије је него 2013. године!

Британски тенисер Енди Мари рекао је да је поносан због освајања другог трофеја на Вимблдону.

Тенис 11.07.2016 | 12:45
Вимблдон - Мари: Поносан сам, другачије је него 2013. године!
Он је додао да ће после разговора са селектором Леоном Смитом одлучити да ли ће играти против Србије у четвртфиналу Дејвис купа.

Мари је освојио свој други Вимблдон пошто је у три сета победио Канађанина Милоша Раонића са 6:4, 7:6, 7:6. Претходно, титулу на најпрестижнијем гренд слем турниру освојио је 2013. године. То је његова трећа Грен слем титула у каријери, пошто је освојио Ју Ес опен 2012. године.

"Сада је другачије. Сада сам срећнији, као да је ово више од мене и мог тима. Први пут када сам освојио Вимблдон осетио сам олакшање. Сада ћу да уживам више од осталих. Развучен сам на неколико страна. Желим да ово време проведем са породицом, најближим пријатељима и сарадницима", рекао је Мари после меча.

Он је додао да је добро сервирао против доброг сервера Раонића.

"Када сам улазио у размену удараца чисто сам ударао лоптицу и добро јој мењао правац. Добро сам враћао сервисе и покушао да га притиснем, што се исплатило у тај-брејковима у другом и трећем сету", навео је други тенисер света.

Мари је у 11. Грен слем финалу освојио трећи трофеј, а упитан шта је научио из претходних пораза, он је рекао да му не сметају неуспеси све док пружа максимум. Раонић је играо у првом финалу гренд слема.

"Неуспех није ужасна ствар. Био сам у ситуацији да победјујем и прилично сам губио против једних од најбољих светских тенисера, али увек сам извлачио поуке. Пре овог меча се нисам осећао другачије, али у тесним ситуацијама тај-брејковима, знао сам да сам и пре био у таквим ситуацијама и то ми је помогло. Поносан сам што сам два пута освојио Вимблдон, пошто знам колико га је тешко освојити", рекао је он.

"У последња три месеца, од Мастерса у Монте Карлу сам био константан. У последњих пет турнира играо сам у пет финала. Мислим да то никада пре нисам урадио. Део свега тога је поверење у мој тим. Волео бих да сам освојио више гренд слем титула, а мислим да ћу још имати прилике за то. Играо сам на гренд слемовима против вероватно тројице најбољих тенисера у историји, Новака, Роџера и Рафе. У неким мечевима сам победјивао у некима сам губио. Људи су добри у различитим периодима својих каријера, неки су у раним двадесетим годинама, неки средином двадесетих а неки и касније. Надам се да је сада моје време", додао је британски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар