"Животи црнаца су важни", 200 ухапшених на протестима

Током протеста у Сент Полу и Батон Ружу, где је полиција прошле седмице убила два црнца, ухапшено је око 200 људи.

Свијет 10.07.2016 | 19:20
"Животи црнаца су важни", 200 ухапшених на протестима
Током протеста током ноћи између суботе и недеље у Сент Полу, главном граду Минесоте, повређен је 21 полицајац и шест војника, а око 100 демнстраната је ухапшено, саопштиле су данас власти.

Градоначелник Сент Пола осудио је насиље, а шеф полиције је гађање полицајаца каменицама, флашама и другим предметима назвао "срамотом".

Демонстранти су током ноћи блокирали аутопут који пролази кроз град, који је поново отворен ујутру.

У Батон Ружу у Луизијани ухапшено је 100 људи и истакнути активиста покрета "Животи црнаца су важни" (Блацк Ливес Маттер), саопштиле су власти.

Демонстранти су се окупили испред продавнице где су два полицајца убила црнца, а затим се прошетали до полицијске станице и локалне скупштине.

За сада није познато да ли ће против њих бити подигнуте оптужнице ни да ли је неко од њих пуштен из притвора.

Хиљаде људи протстовало је током викенда у неколико америчких држава због прошлонедељних убистава 32-годишњег Филанда Кастиља у предграђу Сент Пола и 37-годишњег Алтона Стерлинга у Батон Ружу у Луизијани.

Црни војни ветеран је после тога у Даласу снајпером убио пет и ранио седам полицајаца.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кобац

11.07.2016 06:26

Наравно свачији живот је важан чак и од животиња има закон да расвјетли то све и да казни тко је за шта крив мало је теже што мртва уста не говоре али све ће лећи у своје гнијездо нетреба правити горе него што јест вријеме чини своје протести ОК али мирним путем преко медија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузу

11.07.2016 08:56

Ста су амери радили црнцима и индијанцима у вријеме ропства па и сад то амери раде црнци и индијанци би требали сваки дан да убију бар по 50 американаца и британаца

ОДГОВОРИТЕ