И фуцкинг лове сциенце: Хвала Србији за Теслу

Данас се обележава 160 година од рођења Николе Тесле.

Србија 10.07.2016 | 14:57
И фуцкинг лове сциенце: Хвала Србији за Теслу
Светски и домаћи медији данас пишу све о животу и постигнућима великог научника. Фејсбук страница: “И фуцкинг лове сциенце“ коју прати 24 милиона људи објавила је новчаницу од 100 динара на којој се налази Никола Тесла.

“Да ли можемо на тренутак да станемо и захвалимо што Србија има Николу Теслу на новчаници од 100 динара. Такође, ту је и формула Т = Wб/(м^2)”, пише у опису фотографије.



Извор: Б92

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

додо

10.07.2016 13:55

Истине ради: Једина ствар која везе Теслу и Србију је православна вјера. Тесла је родјен у Аустроугарској из које је отисао за УСА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

10.07.2016 14:25

Захвалили су Србији што има Николу Т.на новчаници а како год Србија али и срби диљем света треба да се поносе што припадају истом роду као и Никола.

Name

Хрват

10.07.2016 13:58

Хвала Србима за Теслу. Вријеме је да признамо. Истина мора да дође на видјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

10.07.2016 18:13

Тесла се увијек поносио својим Светим СРБским именом и својом Светом СРБском народносцу. Тесла није био СРБијанац али јесте био СРБин: Православац и Светосавац. Као син СРБског православног светосавског свестеника Тесла је знао да разликује своју покрајинску припадност од своје Свете СРБске народности. Зато Тесла припада на првом мхесту свим СРБима свијета, у Отадзбини и тудјини а затим као градјанин свијета Тесла припада са својим проналазцима и свим људима добре воље који љубе науку, истину, правду и слободу!

Name

Ре Михајло

10.07.2016 20:54

Не прди Михајло.Кад су то Смиљани у Лици били "део мајчице Србије" ?

Name

Таксират

11.07.2016 07:47

Михајло, Михајло, у медјувремену лупас висе него Максим по дивизији. Какви срБи, какви бакраци. Бусинесс стоји иза свега, само мали, и додусе принудјени или купљени, мозгови насиједају на пароле и манипулацију 'су зиви људи'. Велике рибе гутају мале рибе.

Name

Карадоз

10.07.2016 15:53

Неко је једном негдје написао а ја вам само преносим : На залост свих националиста, Тесла је отисао у „бели свет“ и тако пропустио место најбољег цобана, које су му наси људи могли понудити да је остао, хе, хе, хе. То сто је постигао, плод је његовог рада и нема бас никакве везе са нама као народом, али националистима требају докази о “супериорности народа”, зар не?. Укратко, он њима треба као маскота, или показатељ, који онда потврдјује “да смо сви такви – небески и надпросецни”, хе, хе, хе !?. Национализам је болест а не врлина и нема ницега позитивног у себи. Оставите Теслу на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

10.07.2016 16:22

Ја мислим да он заслузије вецу новцаницу.

Name

Михаило Микиц

10.07.2016 23:21

Никола Тесла и Михаило Пупин били су веома активни медју СРБима у Америци. Сваки од ове двојице науцника је помагао СРБску Заједницу у Америци према својим склоностима и могуцностима. Тесла је зивио испред свог времена и он зато цесто пута није био прихвацен од науцника и својих сународника СРБа са којим се поносио свуда гдје је боравио и зивио. За разлику од Тесле Пупин је био својим зивотом близи СРБском Народу и зато од народа боље прихвацен. Обадвојца су уцинили пуно за СРБство које њима вјецно клице слава Вам и хвала за све добро које у зивоту свонр уцинисте за насе виљено и Богy драго СРБство: Православље и Светосавље као врхунаца хрисцанске православне националне идеологије и СРБског нацина зивота!

Name

Таксират

11.07.2016 06:41

За новцанице су се побринули људи око Тесле. То раде цак и у овом вијеку. То се зове подјела рада.

Name

Блука

10.07.2016 18:08

Тако је то код нас Срба..ако има негдје неки таленат, уциницемо све да засија онако како мозе, ваљда због сопствене глупости и неписмености. А кад неко такав оде у иностранство гдје његов таленат буде препознат и наградјен и медијски и финанциски, е онда би ми мало да се хвалимо тудјим перјем у стилу: "То је насе горе лист. Да га нисмо исмијавали и отјерали у дијаспору никад неби постао то сто јесте". Е, такви смо ми Срби, а ни комсије нам нису боље...мора да је до воде...

ОДГОВОРИТЕ