Николић: Не истицати један народ као жртву

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да није у реду доношење резолуције којом би се само један народ истакао као жртва, а само један злочинац осудио, него да сви морамо да покажемо да одбацујемо злочинце из својих редова и цијенимо све жртве.

Србија 10.07.2016 | 13:40
Николић: Не истицати један народ као жртву
"Ја сам спреман за општи став. А појединачно, па видите да ни ја не предлажем ништа што би истакло да су само Срби били жртве", рекао је Николић.

Упитан како гледа на приједлог резолуције о Сребреници, Николић је рекао да је свој став исказао када је замолио да се стави вето у Савјету безбједности УН на резолуцију која, како је прецизирао, није била ни утемељна ни истинита, већ једносмерна, са жељом да да се осуди само српски народ.

"Велики дио човјечанства је то схватио и зауставио то", рекао је Николић.

Он је рекао да је предлагао бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да заједно оду и на српска и на бошњачка стратишта што Изетбеговић још није прихватио.

"Петровдан је. Могли смо заједно да одемо на стратишта српског народа и Бошњака, да се покаже да саучествујемо у болу и према и једнима и према другима. Не можете да учествујете само у болу свог народа. Онда сте једностран човјек", закључио је Николић.

Извор: Агенције
Фото: Профимедиа

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

10.07.2016 11:49

Још у току рата, на самом почетку, међународни окупатори заједно са бошњачком политичком елитом, су одредили ко је у тзв бих агресор а ко жртва. То се одржаје и данас, па с тога не чуди што нико од представника међународног окупатора, нема респекта према жртвама свих народа. Како сада, послије толико година одржавања једне те исте приче о карактеру рата у тзв. бих, признати да су у том рату и ''агресори'' били жртве, и то не било гдје већ на кућном прагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

10.07.2016 16:14

СРБи немогу никако да се одрекну и превазидју лазне комунистицке једнакост по којој су СРБи такодје криви сто су они поклати на правди Бога ни криви ни дузни од стране хрвата и муслимана само због тога сто су они били Православни СРБи СВЕТОСАВЦИ. Изједњацавањем ЗРТВЕ и дзелата се попут птице Ноја забија празна глава у траву са намјером да се ради обнове и стварања будуце Југославије незна права истина о догадјајина и страдању СРБа у прослим ратовима као за вријеме Тита и комуниста када се није смјело прицати о томе како су СРБи у сваком рату као Свете ЗРТВЕ били сатанским ритуалима побијени са благосливом римокатолицке "цркве" у име Бога од стране хрвата и муслимана. ЗАТО будимо достојни потомци Светих СРБски Новомуценика и погледајмо истину у оци. СРБа висе нема пуно Западно од Дунава и ДРИНЕ и зато це будуци покољи СРБа у новом рату овај пут да буду као 1914 године у данасњој СРБији која сада преко свога Пресједника Г. Николица убија у дјеци својој уродјени инстикт да препознају на време у хрватима и муслиманима своје потенционалне убице. Николицу с обзирон на његово образовања и купљену дипкому се мозе донекле ОПРОСТИТИ његово незнање, али ста је са цлановима САНУ? Није "могуце" да су и они легли на руду МЗ или "сви јунаци ником поникосе и у црну земљу погледасе!"

Name

Мими

10.07.2016 12:03

Који је то велки дио цовјецанства који је схватио да ми је само знати.Осуде за Геноцид су донесене и правосназно потврдјене и ту је пресједницке тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.07.2016 14:05

И након правоснажне пресуде постоји могућност ревизије, ако се у међувремену дође до других, нових чињеница које би могле утицати на правичност пресуде. Нормално, и за ово постоје рокови.

Name

Милан

10.07.2016 13:00

Од радикала војводе,до млакоње ,паре цуда не,или га је струја ударила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.07.2016 22:41

Паметно рецено (од радикала). Био би велики напредак на обе стране, да сауцествују према једним и другима. Зао ми сваке зртве током рата, али зивот иде даље.

ОДГОВОРИТЕ