Вимблдон - Велико финале: Поново Мари или првенац Раонића?!

Други тенисер света Енди Мари и Милош Раонић из Канаде играју од 15 часова велико финале Вимблдона.

Тенис 10.07.2016 | 13:15
Вимблдон - Велико финале: Поново Мари или првенац Раонића?!
Мари и Раонић ће се борити за титулу на Централном терену Ол Ингланд клаба – Британац јури свој трећи трофеј, док момак из Подгорице дебитује у финалу.

Енди је без већих проблема стигао до финала, док је Раонић искористио рано испадање Новака Ђоковића и елиминацијом Роџера Федерера стигао до борбе за титулу.

Биће ово јубиларни 10. међусобни сусрет двојице играча, Британац тренутно води 6-3 у победама, а последњу је остварио пре две недеље у финалу Квинса – 6:7 (5-7), 6:4, 6:3.

„Милош игра одличан тенис ове године, на трави такође. Роџер излази из периода у којем није превишео игре, а пре неки дан је имао меч у пет сетова. Није превелико изненађење што је Раонић прошао“, рекао је Мари.

Освајач Вимблдона из 2013. године десети пут је стигао до ГС финала, али је до сада играо само против Роџера Федерера и Новака Ђоковића.

„Да, ново искуство за мене. Први пут играм финале против некога ко није Роџер или Новак. Биће другачије. Никада не знате како ће се неко борити са притиском финала највећег турнира на свету. Морам да изађем на терен, будем концентрисан на своју игру и урадим све како бих био спреман за оно што ме чека“, додао је момак из Данблејна.

Раонић је играо полуфинале Аустралијан опена у јануару, што му је био најбољи резултат до сада, али је сада отишао корак даље.

„Енди је радохолик прве класе, ако тако можемо да кажемо. Себи је омогућио много шанси напорним радом. Мислим да вас он тера да радите различите ствари на терену. Покушаће да вас избаци са основне линије, слаће спорије лоптице, потом нешто снажније и у игри има много варијација. Мој циљ је да га онемогућим у тој намери, да играм у условима у којим ја желим. Морам да будем агресиван и да не оклевам“, истакао је Раонић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар