Бањалука: Ухапшен због узгоја конопље

Тридесетједногодишњи Зоран Раус из Бањалуке ухапшен је због сумње да је извршио кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, потврђено је "Независним" из полиције.

Република Српска 10.07.2016 | 10:44
Бањалука: Ухапшен због узгоја конопље
Хапшење је услиједило јуче, након што је полиција у бањалучком мјесту Благојин сокак, Улица пети приградски пут, пронашла и одузела 34 зелене стабљике које изгледом асоцирају на индијску конопљу, као и канте те канистер за воду.

"Стабљике су висине од 36 до 165 центиметара. Изузете су и депоноване у Основни суд Бањалука", рекао је извор "Независних".

Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, каже да је након завршеног испитивања осумњиченог, којем је навела иницијале, поступајући тужилац Окружног тужилаштва Банајлука наложио да се он пусти на слободу.

"Тужуилац је наложио да се по комплетирању и документовању предмета, у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело 'неовлаштена производња и промет опојних дрога'", навела је Маркановићева.

Извор. Независне новине
Фото: Архива

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Индијска конопља!

10.07.2016 09:38

Није дрога него лијек за доста људи и требала би да буде легална! Сав алкохол треба забранити! Све, осим ракије и вина :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

10.07.2016 14:02

Мали млад си ти научићеш ,сад мало жуљај па ћеш бити паметнији . Какав је то лијек памћење ти брише мозак ти се у смокву претвори што даље то боље за бизнис ок али не користити и хвалити се као овај мали па сад затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

10.07.2016 14:25

Драги господине из кога сте ви села са тако јаком теоријом, када дижете халабуку око 30 стабљика конопље? Преко кога иде промет тешких опојних дрога? Да ли ти је познато да је много угледних људи уцестовало у томе, да су последице огромне? Конопља је дозвољена у скоро свим земљама и користи се као лијек јер је доказано да има љековита својства у борби против малигних оболења, посебно уље које се добива екстракцијом. Можеш да га купиш у апотекама у суседним земљама. Мислиш ли да је код нас брига за цовеком веца, него у Аустрији, Холандији Сл.? Сваки дан слушам нову аферу којом нас политичари сахрањују и пустоше, тако да ми овај момциц дође ко бебица у успоредби са поменутим криминалцима.

Name

Сабан

10.07.2016 14:41

Видимо да је теби смањило памет. Дорате глупи