"Исцртајте и гробнице побијених Срба!"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изразио је огорчење и протест због постављања инсталације у центру Сарајева јер "распирује националну, расну, али и сваки други вид мржње и нетрпељивостви"

Босна и Херцеговина 09.07.2016 | 20:15
"Исцртајте и гробнице побијених Срба!"
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изразио је огорчење и протест због постављања инсталације у центру Сарајева којом је Српска приказана као масовна гробница, истичући да је несхватљиво да се и 21 годину послије Дејтонског споразума којим је Српска призната као равноправан ентитет у БиХ дешавају ствари које распирују националну, расну, али и сваки други вид мржње и нетрпељивостви.

У писаној изјави Чубриловић истиче да је посебно несхватљиво да бошњачки политичари, али и грађани Сарајева и невладин сектор нису нашли за сходно да у име заједничког живота, за који се декларативно залажу, дигну свој глас против овог, у најмању руку, увредљивог и понижавајућег односа према једном дијелу своје земље, ма како им се он не свиђао.

"Ово јасно доказује да многи бошњачки политичари ни данас не могу да се помире са избором једног конститутивног народа, српског, али ни са вољом међународне заједнице која је у Дејтону признала Републику Српску као међународно признат дио БиХ. Иако је инсталацију поставила наводно грађанска Анти-Дејтон група, очекујемо жестоку реакцију међународне заједнице, будући да је ријеч о срамном атаку на суживот три народа и два равноправна ентитета", истакао је Чубриловић.

Он је упитао докле ће се бошњачки лидери позивати на мир и суживот и јединствену државу, а дозвољавати и мирно посматрати да се овакви, наводно умјетнички, а у ствари дириговани перформанси, против Републике Српске одржавају у главном граду назови заједничке земље, саопштено је из Народне скупштине Српске.

"Ко то очекује да грађани Републике Српске и да српски народ у БиХ такву земљу осјећа својом и добронамјерном? Ако већ мислите да је пут помирења и суживота народа на овим просторима пут на којем треба да буду исцртане масовне гробнице, онда уцртајте све гробнице па и оне Срба побијених у Подрињу, и оне Срба побијених у Сарајеву, и оне Срба побијених у Чапљини и Мостару, и оне Срба побијених у Цазину и Бихаћу, и оне Срба побијених у Јасеновцу и Пребиловцима, али и свуда гдје су пале жртве у протеклом рату", поручио је Чубриловић.

У Сарајеву је данас испред ББИ центра постављена инсталација, карта Републике Српске на којој су масовне гробнице. Поред ње пише "Добро дошли у Републику Српску", а како наводе организатори, њихов циљ је био да "покажу како је створена Република Српска".

Извор: Срна

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Ацо В.

09.07.2016 18:30

Напредују,није лосе,науцили су облик и форму територије Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.07.2016 18:54

Ацо лијепа је јос кад је босњо нацрта изгледа предивно па онај грб и ћирилична слова и јос у сарајеву супер.

Name

ре

09.07.2016 19:02

Циме се будале поносе ,паметни се стиде.

Name

За ре

09.07.2016 19:39

Наравно да цу се поносити својом Српском! Нема љепсе на свијету.

Name

Фикрет

09.07.2016 19:37

Ја не подрзавам то сто су нацртали а ни политику свог народа и 90 их нисам подрзавао ни данас то је политика зла немогу ја то промјенит а за мене је свака политика погрсна ако ме усмјерава пртив српског народа и било кога 90 их сам мислио да је за мој народ добро да будемо уз србију и србе то и данас исто мислим свака мрзња према србима од мог народа нањеце зла мом народу а неко моцан стоји иза тога и подрзава мрзњу према србима премијер србоје то добро види и зна да оваква политика води у провалију а неко моцан то хоце и виси вућицу изнад главе вућиц хоце да спаси све на балкану не подлизујем несто србима само видим да мрзња немозе доњет добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

09.07.2016 20:43

Фикрете тандрце ти ауспух.

Name

Отето

09.07.2016 22:06

РСу мора припасти јос бар 25% територије БиХ, Карадзиц је то лијепо објанио. А мора бити формирана и РСК у Хрватској.

Name

а будале

10.07.2016 09:00

Који си ти комад будале. Вјероватно спадас у ове неписмене на попису. А да је била категорија глупих,ту би био високо котиран... Да занемаримо сто зелис да се зовес Фикрет,ал провидан си да испадас смијесан. Фикро царе

Name

Ре фицо

10.07.2016 13:52

Опет кењ.с!

Name

СрбИН

09.07.2016 20:02

Не требају то они да цртају мој Чубри него ми. Ми морамо да подсећамо нашу дјецу, нас саме и наше џелате кроз шта су прошли Срби. За рад братства и јединства устаски геноцид смо гурнули под тепих, а послије овог рата уопште не спомињемо нити обиљежавамо стратишта нашег народа. Бошњачки медији и систем образовања даноноћно бомбардују своју популацију информацијама о злочинима Срба и увеличавају своје страдање. Ниво индоктринације мржњом према Србима код Бошњака је толико велики да би ако би им се пружила прилика извршили масакр над Српским становништвом. А за то вријеме ми сутимо, реактивно дјелујемо на њихов фашизам и мислимо да ће истина сама побједити. За вашу информацију воде нас у свим сегментима 100:0. Сваке изборе нас излевате у Сребреници, излеватили су нас за попис, направе од нас будале сваки пут када треба да одамо почаст нашим жртвама ма тлу Федерације БиХ, а поготово у Добровољацкој. На мјеста стратишта наших људи у Федерацији БиХ идемо као да их се стидимо и нешто кријемо. Пуно сте плаћени годподо из позиције и опозиције да би сте реактивно мудровали на бошњачке провокације. Знам да сте сви покуповали имовину по Србији па се руководите оном "шта ме брига имам ја гдје". Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОС

09.07.2016 22:03

Па морате уцинити све да ти, Павиц, Бакир, Додик и Цовиц останете на власти. Овп је најлакси нацин, уствари другог нацина ни немате. Ако неки нови људи птеузну власт, сви ви набројани одосте иза ресетака. Дакле Цубриловицу, не ударај нам на интелигенцоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

09.07.2016 23:38

Добројутро Чубрило

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

10.07.2016 07:20

Сто се је Цубриловиц уфоро јел то наредзење или само лупас без везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.07.2016 09:00

Споји економски и политички патриотизам, па да ријечи имају тежину. Овако, само је лапрдање. Не може причати о патриотизму човјек који се обогатио на буџету, који је направио огромне минусе у Путевима, Водама, Жељезници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

10.07.2016 09:21

Високи представник нека искористи бонске овласти, уклони поставку, распусти ту организацију (забрани је) јер подрива уставни поредак БиХ и затражи кажњјавање свих који су одобрили то да се постави. Ако то не уради, високи представник нема смисла више да постоји у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

јах ето!

11.07.2016 11:16

Јах ето ти цес реци ста како високи преставник треба да уради !

Name

ре ЧУБРИЛО

11.07.2016 10:44

ЧУБРИЛО, У ПРИЈЕДОРУ ЈЕ КАТАСТРОФА. САМО ЈЕ ЈЕДАН НАЧЕЛНИК ОДЈЕЉЕЊА СРБИН. ОСТАЛО СУ НЕ СРБИ-ГРАЂАНИ. СРБИ У ПРИЈЕДОРУ СУ СТАНОВНИЦИ ДРУГОГ РЕДА. ЈА НИКА ДА НЕЋУ БИТИ ГРАЂАНИН ГРАДА ПРИЈЕДОРА ЈЕР НЕ ПРИПАДАМ ТОЈ КАТЕГОРИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере Чубрило

11.07.2016 16:01

Треба нам глобална анализа у цијелој тзв. бих а не само у Приједору. Колико је запослено Срба у фбих, од 2,65% колико их има по задњем попису. Катастрофа