Серена: Било је тешко мислити о рекорду Штефи Граф!

Америчка тенисерка Серена Вилијамс рекла је да је напорно радила и да јој је зато титула на Вимблдону, рекордна 22. Грен слем титула у каријери, још дража.

Тенис 09.07.2016 | 19:15
Серена: Било је тешко мислити о рекорду Штефи Граф!
"Било је јако тешко не мислити на рекорд, имала сам неколико покушаја ове године, али изгубила сам од две одличне противнице... Знам колико сам напорно радила и зато је ова победа још сладја", рекла је Вилијамс после меча.

Вилијамсова је одбранила титулу на Вимблдону, пошто је у финалу победила Немицу Анжелик Кербер у два сета - 7:5, 6:3.

Најбоља тенисерка света је, из трећег покушаја, успела да стигне до своје 22. гренд слем титуле и тако се по броју трофеја са највећих турнира изједначи са легендарном немачком тенисерком Штефи Граф.

Вилијамс је прву прилику да освоји 22. титулу имала на Аустралијан опену, али је у финалу тог турнира поражена управо од Андјелике Кербер, а потом је изгубила и финале Ролан Гароса од шпанске тенисерке Гарбиње Мугурусе.

"Феноменалан је осећај бити овде, не бих могла да ово урадим без породице, хвала свима... Волим много да играм против Анжелик, она је фантастичан противник, она ме натера да играм добар тенис, а ван терена је феноменална особа", рекла је Вилијамс.

Кербер, на другој страни, није успела да освоји своју другу гренд слем титулу, тако да на свом конту и даље има само трофеј са Аустралијан опена.

"Честитам Серени. Заиста си заслужила титулу, ти си велика шампионка и особа и увек ми је част да играм против тебе. Ово је био још један сјајан меч, честитам, заслужила си победу... Играти на Централном терену је најбољи осећај. Имала сам две сјајне недеље овде", рекла је Кербер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар