Роналдов скок од 261цм – нешто најближе великом Џордану?!

Најбољи фудбалер Португала Кристијано Роналдо постигао је један од најлепших голова нокаут фазе Европског првенства против Велса.

Фудбал 10.07.2016 | 08:00
Роналдов скок од 261цм – нешто најближе великом Џордану?!
Роналдо је у 50. минуту полуфинала феноменално скочио на центаршут Рафаела Гереира са левог бока, надвисио Честера и закуцао лопту у мрежу.

То је био Кристијанов трећи погодак на првенству, а само три минута касније после његовог покушаја Нани је поставио коначних 2:0.

Педантни статистичари који прате ЕУРО у Француској израчунали су да је одраз Роналда у том тренутку био већи од 76. центиметара, а да је највиша висина коју је достигао износила 2,61 метар. То значи да је успео да буде виши од пречке, док је брзина лопте била 71,3 километара на сат када је затресла мрежу.



Због света тога је и Европска фудбалска унија (УЕФА) на свом ’Твитер’ профилу упоредила звезду Реала са најбољим кошаркашем свих времена.

„Скок Кристијана Роналда... Да ли је ово у фудбалу нешто најближе кошаркашкој легенди Мајклу Џордану?“, гласио је ’твит’.

31-годишњи нападач имаће прилику да стигне до првог трофеја са националним тимом, а финале са Француском на програму је у недељу од 21 сат на стадиону ’Француска’.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар