Вимблдон - Федерер: Нисам био исти послије пада!

Роџер Федерер рекао је да се нада да ће и следеће године учествовати на Вимблдону.

Тенис 09.07.2016 | 12:15
Вимблдон - Федерер: Нисам био исти послије пада!
Швајцарац је у полуфиналу поражен после пет сетова од Милоша Раонића и тако пропустио шансу да се бори за осми трофеј на Вимблдону.

На констатацију да је Федерер изгледао да као да жели да запамти атмосферу на Централном терену, јер можда више неће играти на овом месту, Роџер је рекао:

„Не, нисам тако гледао Централни терен. Желео сам да се захвалим публици на подршци и на сјајном осећају који сам имао током турнира. Имао сам среће што сам играо на Централном терену све мечеве. Из поштовања према Милошу сам га сачекао, као у старим данима, заједно излазите са терена, заједно се захваљујете публици, а затим напустимо терен. Не мислим да је ово мој последњи Вимблдон, надам се да ћу се вратити на Централни терен."

Федерер каже да и даље сања о освајању осмог Вимблдона, али да му то није једини циљ у каријери.

"Све док сам на туру сањам да освојим осми Вимблдон. То није једини разлог зашто играм тенис, иначе бих отишао у замрзивач и чекао наредни турнир. То се тако не ради. Обићно играмо око 40 мечева, путујемо по свету, знам да је Вимблдон важан. Постоји још ствари које бих волео да постигнем, поред Вимблдона, није он све на свету. Одиграо сам десет сетова у последња два меча и то говори да сам у много бољој форми него што сам мислио. Нисам веровао да ћу то моћи пре почетка турнира."

У петом сету Федерер је пао када је покушао да спасе поен, лопта је ишла на супротну страну, он се окренуо како би је стигао, али је искренуо стопало и пао на колено. На брејк лопту Раонића сео је, стигао је физиотерапеут, погледао му колено, а убрзо потом меч је настављен. Али је Федерер играо знатно лошије, па је Раонић брзо стигао до победе.

„Још не знам каква је природа повреде. Чак и не желим да знам. Нисам се осећао исто после пада. Нисам довољно искористио своје шансе. Можда сам могао боље да сам спасао брејк лопте. Разочаравајућ завршетак меча за мене“, рекао је Федерер.

Федерер каже да је својом дуплом грешком помогао Раонићу да освоји четврти сет и врати се у меч.

"Не знам шта се десило у четвртом сету на 6:5 и 40:40. Нешто је пошло по злу. Не могу да верујем да сам двапут одсервирао дуплу грешку. Неочекивано за мене заиста. Тужан сам због тога и љут на себе, није требало да му дозволим да тако лако заврши тај сет. Мислим, заслужио је. Али помогао сам му много да се врати у меч."

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар