Како су Милорад Додик и РТРС реаговали на повлачење ММФ-а?

Вијест да ММФ неће ускоро исплати договорена средства очито је погодила и снажно уздрмала режим у Републици Српској, а то је показала и синошња вандредна емисија „Специјал“ на лажном Јавном сервису владајуће странке.

Република Српска 08.07.2016 | 16:16
Како су Милорад Додик и РТРС реаговали на повлачење ММФ-а?
Понављање је мајка знања, па испирање мозга гледоцима у медијској центрифуги не смије ни на тренутак да престане. Због тога су дежурни дворски аналитичари и пара-удбаши поново ширили страх од имагинарног непријатеља који угрожава Републику Српску, и гледаоце забављали новим причама о обојеним револуцијама, насилним демонстрацијама, теоријама завјере којима се супростављају јаки и храбри лидери попут Милорада Додика.

У емисији наравно нису ни поменути бројни уступци на које је у Писму намјере ММФ-у пристала Жељка Цвијановић већ су поновљене бесмислице о Сорошу, опозицији и западу иако је сам Никола Шпирић недавно потврдио да Додик и тзв "РТРС" лажу и да нису тачне њихове раније тврдње да су стране службе помогле опозицији у организацији протеста.

Више је него очигледна велика нервоза и страх у владајућим структурама јер су свјесни да и са кредитом ММФ-а не би могли покрпити буџетске рупе већ само купити вријеме до избора. Одлука ММФ-а да одложи исплату нових кредита могла би изазвати хаос и колапс система, а кашњење инвалиднина, плата, пензија и накнада могло би натјерати гладни народ да престане да ћути и масовно изађе на улицу тражећи кривца за своју тешку ситуацију.

Жељезничари, пољопривредници просветни и здравствени радници, те бројне друге угрожене категорије становништва већ мјесецима најављују и одлажу протесте јер држава није испунила своје обавезе. Влада дуго времена убјеђује бројне повјериоце којима дугује стотине милиона марака (само Универзитетска болница у Бањалуци има више од 200 000 000 марака неплаћених обавеза) да се још мало стрпе и сачекају средства од ММФ-а како би наплатили своја потраживања.

Већина је слушала и чекала јер су намјештене послове углавном и добили захваљујући блискости са режимом, али вјероватно да ће сада стрпљење да попусти а Владу и њен шупаљ буџет запљуснути талас тужби и захтјева за принудном наплатом.

За режим неосновани напади одувијек је био најбоља одбрана. Страхујући од све већег незадовољства незапослених, бораца, пензионера, пољопривредника, предузетника и других обесправљених категорија становништва, Додик и његова пара-удба сматрају да је најбоље да опет први ударе и застраше народ причом о наводној угрожености Републике Српске и притисцима мрских странаца и запада, те оптуже опозицију да је она крива за крах и тренутно тешко стање.

На тај начин покушавају да скрену пажњу са кривца и проблема, и настоје да предуприједе нове протесте плашећи грађане да ће постати саочесници непријатеља који угрожава Српску ако гладни изађу на улицу. Зато је синоћ Додик кроз уста Галијашевића и Ћеранића поручио да се против Републике Српске води „хибридни рат“, и да опозиција и странци финансијским исцрпљивањем, спречавањем исплате руског клириншког дуга и средстава од ММФ-а, желе да ослабе „јаког лидера“.

Радуна и Цвијановића Додик је довео на лажни „јавни сервис“ како би га додатно приближили Вучићу тврдећи да су скупа на удару запада, и да су протести грађана због рушења Савамале повезани са опозијом у Бањалуци. Без обзира на огромне количине смећа и лажи којима тзв "РТРС" и режимски медији свакодневно контаминирају јавни простор и трују гледаоце, свима је одавно јасно да је отуђени режим једини кривац што се Република Српска налази на ивици амбиса.

Без обзира колико гледалац има јак желудац, тешко је сварити све изговорене бесмислице и глупости режимских удворица, од Цвијановићевих тврдњи да је Црна Гора слободна држава коју жели да покори НАТО а Мило се томе стоички супроставља, до приче о јаким регионалним лидерима којима масони, банкари, НАТО и Сорош не могу ништа.

Једина ствар вриједна помена која се могла примијетити је страх. Режим се не боји ни запада, ни Сороша, ни банкара, ни теорија завјере већ гладног, пониженог и обесправљеног народа који је почео да се буди. Били сујевјерни или не, али повриједити ногу на дан када ММФ повуче одлуку о кредиту многе би забринула!

Небојша Вукановић

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

Милос

08.07.2016 14:23

Свака цаст мајсторе! Свака ти је на мјесту и златна! Мафија је покрала дрзаву и народ довела до просјацког стапа па се сада хвата за измисљање страног непријатеља и измисљање обојених револуција! Највеца издаја српског народа је његово економско униставање и исељавање Срба! Има ли од тога веце издаје!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

08.07.2016 18:50

Ма ко вјерује тој будали Додику и тој РТРС.То треба срусити до темеља...и посадити дрвеце и љуљаске.Да се дјеца веселе и играју.

Name

Драшко

08.07.2016 20:52

И шта ћемо сад кад смо то открили? Доћи ће до неких промјена? Наш народ се уопште не интересује за стање у Српској и из тог разлога власт може да ради шта хоће. Мора да је народу добро или је сишао са ума.

Name

НОВО

08.07.2016 14:32

Е МОЈ ВУКАНЕ, ДОБРО ПИШЕШ АЛИ ТЕ МАЛО ЉУДИ РАЗУМЕ, НЕ ЗАТО ШТО НИСИ ЈАСАН, ВЕЋ ЗАТО ШТО ЈЕ ВЕЋИНА ЉУДИ У РС НЕПИСМЕНА И ПРИГЛУПА, А ТО ЗНАЈУ И ОВИ НА ВЛАСТИ И РТРС КОЈИ САМО ТАКО ПРИГЛУПИ И ГЛЕДАЈУ. КО ГОД ИМА МАЛО ПАМЕТИ ЗНА ДА СУ ТО НЕВИЂЕНИ ЛОПОВИ И ДА ЈЕ ЕКОНОМСКИ КРАХ ВЕЋ ТУ, АЛИ ВЛАСТ УЗ ПОМОЋ РТРС И ПАР ПРОДАНИХ НОВИНАРСКИХ ДУША ИЗ СРБИЈЕ, СВЕ ОНЕ КОЈИ ТО КАЖУ, НАЗИВАЈУ ИЗДАЈНИЦИМА. ПА ДОБРО ЖИВИ БИЛИ И УСКОРО ВИДЈЕЛИ, КРАЈ ЈЕ ВЕЋ ТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.07.2016 16:25

Па све ово је идентицно рекао званицни потпарол Кремља прекјуце!Знаци ја не треба да вјерујем Путину Вуцицу Патријарху Кинеском Предсједнику него Вукану Босицу и Сувари и екипи?!

Name

НН

08.07.2016 14:38

А Бозе нас сацувај од ових,,,пара-удбаси, сљедбеници, послусници, одузници ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћироа

08.07.2016 14:47

Нисам ничији, али само да ми је знати како би садашња опзиција ријешила ситуацију са буџетом и платама без кредита? Јасно ми је да нас ови задужују, али исто би радио свако на власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

08.07.2016 15:29

Барем не мозе бити лосије

Name

Примакло се

08.07.2016 15:05

Биће на крају Жеки и Додо ко усран голуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окац

08.07.2016 15:08

Не чуди ме сто СНСД лаже своје бираче Али ме чуде бирачи и народ да и даље вјерује обманама и лажи СНСД-а!? Мада има доста они који имају користи од СНСД-а али већина народа посјећује кухиње и контејнере тражећи храну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сигурица

08.07.2016 15:33

Будзетлије су главно бирацко тијело и гарант статуса qуо.Додик,Бакир,овај,онај само играју како народ зели да види,у овој дрзави су сви криви само то нико не смије јавно реци.

Name

Коко

08.07.2016 15:17

Испоставиће се да су Новалић и Звиздић уцинили више за грађане РС-а него тзв СзП. Ови , посебно Иванић, једва дочекаше да се првом приликом баце Баји у загрљај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово на крају

08.07.2016 15:23

Није то класицни страх од било цега ово је први пут да ти аналитицари просипају своје мудрости са великом зебњом да их влада за труд неце исплатити. Није то мала зртва кад морас да се пред људима понизавас и измисљас непријатеље српства јос од римског доба до данас а да успут велицас косаркаса идола треце лиге околице Београда,месара и великог Бају а да висе ниси сигуран да цес за то да добијес и зуту банку. Како сутра објаснити разним хостаплерима по измисљеним агенцијама да пара нема,разним паралелним представниствима по свијету да је досо цас да ставе кљуц у браву,Лазанском да нема ни 10 еура кад додје да му Зељка бесједи како продузава зивот људима а у исто вријеме им број смањује на биолоски минимум. Бице теско ал како год нек иду у Бакинце и наберу си јабука и прије се плацало у натури а то им је и здраво ем гимнастика ем екологија

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИ ПРЕЗАДУЖЕНИ

08.07.2016 15:23

ПА ТО ЈЕ СВЈЕТСКА ПОЛИТИКА СВИЈУ ПРЕЗАДУЖИТИ. НИШТА ЧУДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крајуна

08.07.2016 15:37

Неказе се свију под број један. А друго нико никог нетјера пуском да дизе кредит. Свима је лијепо кад дизу а кад треба врацати обда су најгори....

Name

СВИЈУ ИЛИ СВЕ

08.07.2016 15:50

ТАЧНО НИЈЕ СВИЈУ НЕГО ВАЉДА СВЕ. ФИНО ТО ИД ЈЕЗИЧКИ. МАЛО ТЕЖЕ ЕКОНОМСКИ. ДАКЛЕ ЕКОНОМСКИ ДОДИК ЈЕ ЈЕДИНО КРИВ ШТО ЈЕ РАЗМАЗИО НАРОД. СУДСКЕ ОДЛУКЕ НЕ ВИДИМ ЈОШ. КАД БУДЕ. ОК. А БУЏЕТ. МА ДАЈТЕ КАД СУ ДОШКЕ ПАРЕ ЗА ТЕЛЕКОМ ПОГЛЕДАЈТЕ КОЛИКО ЈЕ ПРАВА ДОДЈЕЉЕНО НАШЕМ ВРИЈЕДНОМ НАРОДУ. ПОЈЕО ЈЕ НАРОД ПАРЕ. Е ЗАТО ЈЕ КРИВ ДОДИК. СВИ БИ ПАРЕ ИЗ БУЏЕТА, НИКО НЕЋЕ НИШТА ДА РАДИ,А ОН ДЈЕЛИО. ДАЈТЕ ВИШЕ ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО.

Name

@СВИЈУ ИЛИ СВЕ

08.07.2016 16:21

Није он дијелио, вец куповао ОВЦЕ са насим парама! Сад је досло вријеме клања...

Name

лазар

08.07.2016 17:05

Боље и гладан него са исил терористима звани боосњаци и њиховим менторима и оснивацима

Name

Десњак

08.07.2016 20:47

Лазаре кљусино ал се сјебо онај КО ти је дао то име. Ти ниси заслузио ни име Алија а камо ли Лазар

Name

Лука

08.07.2016 15:24

Цујем да народ није добро утврдио градиво па це РТРС вецерас у 23:30 да емитује епризу! Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казу

08.07.2016 16:18

У репризи гостује и Куста све са магарцом да буде увјерљивије. А ако ком ста не буде јасно у позадини це да стоји Рајко Дукиц са полиграфом па ако се посумња у ције експертско знање Рајко га преузима и пред камерама третира изводјењем полуге инаце познате као дављење у ММА спорту. Сад мало озбиљно даце Руси велики кад се вец Фадил нецка,колико је Баја по Москви и колико хостаплера плаца тамо да је сваки насо по 2 инвеститора да отворе било ста сад РС не би требала да презивљава о милостињи. Ал кад за несто нису способни па то га је,нису у стању да отворе фабрику за гуљење кромпира или за прераду јабука да о озбиљној индустрији не говоримо

Name

Хм

08.07.2016 16:08

Ова багра мозе проци само код овако наопако насадјених будалетина, подлаца, психопата, и свих осталих кварњака сваке врсте сто мајка сваки дан не радја. На свијту нема сљама ко сто су ови горе споменути. Или их све поби или самп бјези од њих и не осврци се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.07.2016 17:38

Потписујем.

Name

то је удар

08.07.2016 16:18

На републику српску и њене.градјане...хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

08.07.2016 16:41

И БН портал једнако трује и контаминира јавни простор једностраним извјеставањем и селекцијом информација..

Name

Баба са колацима

08.07.2016 17:00

@Исто Мани се лицемјерних коментара. БН је приватна телевизија, а РТРС финансирају сви грађани са ТВ/радио апаратом. Дакле тутањ са овог портала и прати РТРС.

Name

перо

08.07.2016 16:33

Цераницу. У соколовице. И чувај овце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа Мировиц

08.07.2016 16:37

Њих више нико нити слуша нити гледа, сви лажу чим су зинули! Сви у пакету су обичне људске и медијске нуле! Пробаће опет неки мафијашки кредит...или кретит од оних који су нас покрали па изнијели паре вани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир Лацковиц

08.07.2016 16:38

Бозе сацувај,какве све неце глупости прицати ови бајини, прпа гузици,јос мало и сви у прдекану!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

08.07.2016 17:07

С времена на вријеме погледам мало ФТВ, БХТ, ХТВ, РТС, Б92, Хаyат, БН, Пинк и да не набрајам даље, али оно сто ради РТРС је дно дна...у дневнику водитељи као мантру сваких пар секунди само понављају "милорад додик","милорад додик". Неце ме изненадити ако га поцну спомињати и у спортском прилогу или временској прогнози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

најава

08.07.2016 17:27

Вецерас на ТВ-Бастиљи (РТРС) Лука Петровиц у емисији која се, ни мање, ни висе зове Људовање. Кад такви поцну да људују то знаци да је све отисло у .........

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

08.07.2016 18:51

Дајте ЛУКУ да цастимо БЊАЛУКУ.ОВАМО МУ НЕМА МЕСТА,ИЗДАЈНИК И ДЕЗЕРТЕР

Name

Милан Митровиц

08.07.2016 17:30

Колико се сјећам и Тито , па и Ђинђић су имали проблем са ногом .

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ ДИРАЈ

08.07.2016 20:50

НЕ ДИРАЈ МИЋКО ЂИНЂИЋА, СВЕ ШТО РАДИ СРБИЈА САДА ГОВОРИО ЈЕ ОН ДА СЕ РАДИ. БАШ СВЕ. САМО ЈЕ ПРЕСПАВАЛА ДЕСЕТЉЕЋЕ. НЕПОТРЕБНО. А И ОВИ ШТО СУ ГОВОРИЛИ ТО ЗА ЊЕГА САД МУ СПОМЕНИК ДИЖУ. ПУСТИ ЧОВЈЕКА.

Name

Градјанин

08.07.2016 18:06

Ста бих опозиција урадила да је на власти??? Велико ниста као и ови!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2016 18:13

Треба људима дати сансу , па видети

Name

Десњак

08.07.2016 20:39

Гласај за њих (оне који су створили Српску) ПА ЦЕС видети . Како смо је створили (из ниста ) тако це мо је и опоравити (из ниста ) и извести из рупе у коју сте нас увукли.

Name

Леко

08.07.2016 18:36

Па зар јос нетко гледа ту ткз.телевизију,на таквој телевизији би завидјели и Гебелс и Цаусеску и многи други,дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

08.07.2016 18:49

Ха,ха,ко то јос гледааааааа-ДОЛЕ БАНДА СНСД

Name

Да

08.07.2016 20:32

Вецерас реприза да се обнови градиво и спомене способност у отимању породицних, пардон, уредјивању породицних пензија.. А цика Рајко са полиграфом цека са стране

Name

Есфор

08.07.2016 20:11

Знамо сви како је додик досао на власт .Постављен је да обезвриједи ресурсе рс и као такву да је угаси.Тада це народ бити приморан да користи будзет из бх институција и самим тим це све надлезности и финансије преци на дрзавни ниво а ентитети се угасити зиви били па видјели то је дугороцни план запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОГИКА

08.07.2016 20:39

ЗБОРИС МУДРО

Name

бања лука

08.07.2016 20:56

Свака цаст....То му је мисија у договору са западом и ја сам то одувјек говорио....

Name

Салле

08.07.2016 20:39

Нема везе, ми имамо добростојеце политицаре!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

08.07.2016 20:49

Не бринем се за власт. Они су се накрали и своје запослили тако да им и губитак локалних избора ништа неће значити. А можда и не треба да брину јер ће увијек моћи наштимати гласачке листиће. Што се тиче страних обавјештајних служби није тачно да не дјелују. На примјеру Македоније је очито да су активни. Како је наша власт уништила економски Републику Српску нема потребе да се још неко мијеша у послове осиромашења народа Српске. А народ Српске је показао да је незаинтересован за дешавања овдје и масовно се исељава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

08.07.2016 21:14

Тако је.Кога ми после Додиковог пустосења јос занимамо!? Одрадио је за Србе висе него сви наси непријатељи заједно!

Name

бања лула

08.07.2016 21:02

Волим Републику Српску висе од свега али ево јој тест мозе ли бити стварно независна у сваком смислу(прво у финансиском) или је то само независна Република само отрцана фраза Лактаског дјиљоса.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

09.07.2016 05:56

Хтјели ми или не... Српска је ентиет а не република, требамо бити пресретни па се овако зове :) није независна и не мозе бити независна, неце Европа ни САД а цак ни Русија да има муслиманску дрзаву овдје и ми испастамо због тога! остацемо заједно са њима у овој БиХ али да нам бар хоце бити боље!

Name

перо илиц

08.07.2016 21:10

па зар јос неко гледа ту тзв.бн телевизију,то је јавни сервис бакира изетбеговица...па мајмуни из те јавне куце схватите да сто год ви казете против Додига рекли сте против Реублике српске и Српског народа у цјелиини,и тине СНСД-у само дизете рејтинг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели...

08.07.2016 21:57

Марс стоко лоповска! Опљацкали сте и унистили српски народ,нико га висе није унистио од вас а сваки дан нас кобајаги браните од Бакира и турака!? Марс!

Name

Ре

09.07.2016 04:13

Господине, да запад хоце да сруси Републику Српску, срусио би је сутра. Ко у Републици Српској то мозе спријецити? Гладан и неписмен народ? Немој ме насмијавати. За двадесет година овдје це зивјети само старци, а млади и њихови потомци це зивјети на том истом "трулом" западу!

Name

Босанац

09.07.2016 04:30

Ја не могу вјеровати да неко толико глуп (као ти Перице) може користити Интернет и писати коментаре. Хај нам признај ко ти је помогао да објавиш коментар? Хај буди друг, клоцино!

Name

перо

08.07.2016 21:14

ЈЕБО ВАМ НЕБОЈША ВУКАНОВИЋ МАМУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одмах

08.07.2016 21:17

Протести одмах!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо

08.07.2016 21:18

Људи било како било ово је дно дна. Ово као да је рузан сан из кога се никад пробудити. А заиста нам продузисе зивотни вијек. Само се питам на који нацин кад ово није ни зивотарење а камо зивот. Просто рецено народе мој прднули смо у сису!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

08.07.2016 21:20

Ова емисија ме подсјетила на неуропсихијатрију Соколац.Водитељка докторица остали тееешки болесници,којима лијека нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јордан Симиц

08.07.2016 21:53

Хехехе трагикомични додик и друштво његових редовних нарикача! Сав овај олош скупа нема ни дана радног стажа, а ни ратног, значи састао се го олош!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

08.07.2016 21:56

Прије неколико година влада РС-а је дала велике новце за снимање филма Свети Дјордје убива аздаху.Сад знамо засто.Да нас припреме на ситуацију у РС којој цемо убудуце зивјети..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

09.07.2016 03:33

Реагујуци на ову емисију, могу само да констатујем да цим ММФ, једна каматарска и лихварска институција окреце ледја БиХ, БиХ као дрзава налази се пред банкротом. Црвени кмери СНСД су унистили српски народ и РС у цјелости. Висе не могу се ни задузити. Привреда нам је унистена, пољопривреда на издисају, кредити се ускоро неце моци сервисирати. Такодје видим поједине цитатеље да бране снсд. Није ни цудо јер су исти на дрзавном кориту и бране оног кој их је довео. Опозиција ту не мозе ниста висе да уради. Досли смо до тацке када нема повратка. Мозда смогну храбрости да казу народу да смо пред банкротом јер то црвени кмери не могу и немају м..а. Поздрав напаценом народу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.07.2016 03:58

Миле је рекао да се зиви добро као у Свајцарској,а стандард као у Америци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако није сувисно

09.07.2016 08:18

Поставите ДЗевада Галијасевица у место Додика он це ресити све проблеме,јер он је еxперт за тероризам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста сад

09.07.2016 09:31

не би Лазанског,неце да прица на вересију,а остали експерти су се изгледа разбјезали,ово мало знања бојим се да без пара неце бит довољно да Бају спаси од потопа,њих 4 ко 4 покисле кокоси спајају некакве протесте да би доказали засто пара нема,боје револуције алудирајуци да СДС хоце слицну у Бањалуци,бране Вуцица и од њега самог само да би узео који милион обвезница које ни у тоалету не вриједе ниста и тако спасио Бају бар док продју избори.Ал теско да це то ици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рефа

09.07.2016 09:42

Миле дај референдум да се не признају одлуке ММФ-а!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

09.07.2016 10:11

ЋЕРАНИЋЕВ СТРАХ ДА ЈЕ РС УГРОЖЕНА ЈЕ ИСКРЕН И ОН САМ СЕ ТОЛИКО УПЛАШИО ДА ЈЕ СИНА ПОСЛАО ДА СТУДИРА У БЕЧ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

09.07.2016 10:13

МОЛИМО ДА НАМ СЕ ЈАВЕ СВИ КОЈИ ИМАЈУ НЕКУ ДОБРУ ИДЕЈУ ЧИМЕ ДА ПЛАШИМО ГЛЕДАОЦЕ У СЉЕДЕЋОЈ ЕМИСИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армагеддон

09.07.2016 11:16

Са Додом или без њега, ми смо у тоталном колапсу, као да се Бијељина несто разликује од Бања Луке, багра троси народну лову и овдје и тамо. Систем те лазе, не веруј ста ти казе овај зивот је борба од родјења до гроба зато устани одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

милијана радоњиц

09.07.2016 21:29

Супер , са тудјим новцем се свакако немозес опоравити.Сада цемо напокон схватити да морамо поцети несто корисно да радимо.Ко ради небојисе глади.

ОДГОВОРИТЕ