Мићић: Група људи дестабилизује Бијељину

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић сматра да новоизабрани начелници одјељења и директори јавних предузеће и установа у граду покушавају три мјесеца пред изборе да ураде нешто што је, како каже, мимо воље грађана.

Република Српска 08.07.2016 | 13:41
Мићић: Група људи дестабилизује Бијељину
"Постоји група људи која пред изборе, без воље грађана, покушава да сједне на неке 'столице', а све што раде је незаконито и незабиљежено у политичкој пракси. Не знам да је игдје забиљежено да сједнице скупштина трају по пола часа и да се своде само на смјене и именовања", рекао је Мићић на конференцији за новинаре

Нагласио је да су све одлуке нове скупштинске већине, формиране на корупцији, нелегалне и биће поништене, јер је њихов циљ дестабилизација града.

"Покушавају да науде актуелној политичкој власти и мени, а потпуно је јасно какве надлежности има градоначелник. Моје је право да дам велики или мали ниво овлаштења начелницима одјељења, а и међу новоизабраним имам веома добре односе са начелником за финансије, иако мислим да није легално изабран. Некима од њих никада нећу дати овлаштења јер су прелетачи и издали су ме већ једном", рекао је Мићић.

Он је казао да, захваљујући Скупштини града и нестављању на дневни ред приједлога о кредитном задужењу од један милион КМ постоји могућност да неће бити завршени важни пројекти за град као што су завршетак објекта Центра за социјални рад и Дневног центра за дјецу.

"Проблем Индустријске зоне два, такође, је проблем о којем не желе да се изјашњавају, односно доносе 'крње' одлуке о парцелизацији", рекао је Мићић и додао да је и доношење Регулационог плана "Центар" донесен са два мјесеца закашњења.

Он је поручио да ће, без обзира на опструкције које долазе од предсједника Скупштине града и нових начелника одјељења, у граду бити настављени пројекти који су започети, а радиће се и нови "јер су све надлежности по Закону о локалној самоуправи у рукама кабинета градоначелника и Градске управе".

Мићић, који је и предсједник Градског одбора СДС-а, каже да је Савез за промјене потпуно спреман за предстојеће локалне изборе, те да је увјерен да ће грађани тада препознати ко ради у интересу грађана, а ко, како тврди, трчи за фотељама.

БН телевизија
Фото: БН телевизија