Додик формирао адвокатски тим од седам чланова за сопствену одбрану

Милорад Додик формирао је адвокатски тим од седам чланова: четири адвоката су из Србије, док су тројица из Републике Српске.

Република Српска 08.07.2016 | 11:32
Додик формирао адвокатски тим од седам чланова за сопствену одбрану
Овај тим требало би да заступа Додика у случају отварања процеса против њега у Тужилаштву/Суду БиХ.

Очигледно је да Додик нема превише повјерења у Горана Салиховића, односно његове могућности да "вјечно" опструише предмете у којима се Додик доводи у везу са незаконитим радњама.

Случај "Павловић банка" је најдрастичнији, јер је Додик у њему првоосумњичени за прање 1,5 милиона КМ.

Оно што је посебно уплашило Додика је свједочење Александра Џомбића у Тужилаштву БиХ, када је бивши премијер Републике Српске сву одговорност за пропаст ентитетских пара у "Бобар банци" пребацио на Додика.

Додик је узвратио тако што је МУП-у Републике Српске наложио да спроведе истраге о Џомбићевим пословима.

Формирање адвокатског тима имплицира да је Додик убјеђења да ће против њега бити подигнуте оптужнице.

Извор: слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

А

08.07.2016 09:38

а ко плаћа адвокате ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

08.07.2016 09:49

Одлично питање!

Name

Карадоз

08.07.2016 09:51

Будзет Републике Српске!

Name

стедиса

08.07.2016 10:29

Па плацамо ми и ја , наравно од покрадених пара ?

Name

Никола

08.07.2016 10:31

Цитас Васковица,боље цитај Андрица, Пекица, Месу, Михиза, Маркеса боље цес се осјецат.

Name

спири-роналдо

08.07.2016 11:03

Ти би Никола да ја цитам Андрица и јос ми наброја многе, да ти крадес,а ми цитамо и ниста не видимо. Јадо имамо ми свог Васковица-Васкета који је вама за петама и прати вас ко сјена. Многи сте ви од Васкета и његових коментара престали спават са зенама, добили сецер, неко и бозе сацувај оно најгоре. Па ја док цитам сто ти процито ниси у паузи процитам ста нас добри Васке писе.

Name

То милеее

08.07.2016 11:07

Покупи јос коју маркицу ако је остала?!

Name

херцеговац

08.07.2016 13:42

Никола ево таман читам Андрића и ево шта нађох "Постоји такав тип несрећног човека који од рођења до смрти живи у заблуди да је, по нечем, позван да се бави јавним пословима, да исправи што је криво и изводи на чистину што је замршено, а у ствари он се бави само самим собом и својим мутним амбицијама, и ничим више и ничим другим. У круг тих својих послова он увлачи све: идеје, покрете, установе, јавне људе и скромне незнанце. Болујући од фиксне идеје да је он у вези са свим што постоји и да се све на свету њега тиче, он ниже грешку на грешку и глупост на глупост. Али, убеђен и упоран, он то не примећује. Сваки му је корак погрешан, јер иде у наопаком правцу. И на штету је и досаду свему и свима око себе." "Кад год сам и где год сам наишао на људе који су показивали сувише развијену бригу за национални понос и општи интерес или претерану осетљивост за личну част и достојанство, увек сам, готово по правилу, наилазио и на ограничен ум, неразвијене способности, тврдо срце и грубу, кратковидну себичност." Можда ни њега не треба читати усташина је то па само поткопава РС ипак треба читати само нашег Николу и великог вођу

Name

Амс

08.07.2016 09:38

Цесто цитам блог господина Васковица, и ако је стварно истина сто дотицни писе, ми онда зивимо у јако мрацном свијету! Неописиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

08.07.2016 10:07

Реално, много је људи оцрнио на бази полуистина и конструкција, неке на правди Бога, посебно оне који нису пристајали на рекет. Не казем да нема и истине у неким текстовима, али кад се сведе на цињенице којим располазе, све је то танко. Једино за похвалити је сто је активнији од све кљакаве опозоције заједно, али са професионалног аспекта једна велика нула. Поздрав свима!

Name

Карадоз

08.07.2016 09:45

Мора да је право крив па и ови у Хагу су имали мање адвоката

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.07.2016 13:54

Милион Срба у РС и пар милиона ван ње су адвокати Предсједника РС.Док је тако цивјек мирно спава и игра косарку са унуцима!!!

Name

Дон Кихот

08.07.2016 09:46

Ау....ако му је на челу тима С,Митровић онда ће га "сигурно" одбранит...јер исти је умјешан у прљаве послове око продаје Јахорина осигурања и за то дебело награђиван, очевидци кажу 1500 Еура мјесечно.... па онда ће цијели тим имати разлога да се брани, јер Баја није узео ништа лично него искључиво преко посредника.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТНИК

08.07.2016 09:47

НЕЦЕ СЕ ТО ИЗДОБРИТИ,ЈАДАН ЈЕ ОН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко бабић

08.07.2016 09:50

Колико је покрао сопствени народ,колико га понизио и уназадио,сумњам да би га и дјавољи адвокат хтио бранити за дебеле паре и товаре злата.И он би засузио од дима крџе и мириса нафте који већ двије деценије цури из лакташких подрума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада

08.07.2016 09:54

Ваљда је свима јасно да се ММФ неодобравањем лове стезе омца дотицном,око врата! Дакле, поциње неисплацивање плата по опстинама, болницама, институцијама и на крају владиним директним слузбеницима...неце се овај наотварати аутопутева који воде нигдје и осталих хала и дворана...господари се заситили серо/је...и његових протува!! Крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.07.2016 10:07

Док год је мој добри Горан тузилац, нема фрке ни за мене ни за Спиру ни за Радмановица ни за ИРБ, ни Бобар Банку, ни за Мацана и Новица. Не дај се дусманима Гоги!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОРЛЕОНЕ

08.07.2016 10:07

Да видимо,ста тај Салиховиц ради,изгледа да је господин узео кинту или нема храбрости.Господине Салиховицу радите свој посао или одступите.Има људи јако способних и конкретних.Господине Додик маните се демагогије ,требали сте макнути људе од "ПОВИЈЕРЕЊА",ти исти Васи људи прицају о Вама све лосе. Потрудите се да их макнете и притворите јер користе Васе име и Вас кредибелитет,а ти исти су Вас, вец укопали до пола и висе. Сами сте криви,нисте реаговали на вријеме,мозда није касно,уосталом видјет це се.Назалост таквих има препуно. Њиховом ,а и васом кривицом убили сте психицки обицан народ који зиви буквално дан за даном.Народ је безвољан ,израз на лицима говори све. Срам да Вас буде, имали смо сансу која се не пруза цесто. Да смо само дали другима у најам или на користење на сто година,а да ниста нисмо радили,али бас ниста, него рентали све то, зивјели би смо сасвим солидно.Толики природни и привредни ресурси ,а има нас у Р.СРПСКОЈ као у једном просијецном Европском граду. Толико од ВАСЕГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2016 12:23

Када би госп. Салиховиц подигао оптузницу против Додика бар пола ових коментатора би онда писало како је то национално мотивисано и да је усмјерено протов РСа

Name

постен?

08.07.2016 10:21

Постеном цовјеку не требају адвокати и све сто их висе има све је виси лопов.Дзаба се он брани Бог је на небесима и све види и све зна.Ако буде десети дио крив за ово сто га бране нема тог тима и те памети да га одбране,Све це то бити од милостивог казњено.Ја му лицно не зелим ниста лосе,аи сви морамо одговарати пред небеским судијом и само це он да пресуди.Нема тамо ни пара,ни злата,ни тјелохранитеља,ни РТРС,ни Независних.Тамо се све види и нико ниста не пита само те гурају на једну или другу страну.Многи кад бих знали ста их цека клецали бих сваки дан и молили Бога за опрост.И на крају на тудјој муци не хране се унуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

загор

08.07.2016 10:57

Дај пустите га јос коју годину нек заврси сто је поцео.

Name

Мацак

08.07.2016 11:56

Баш тако,мега поштенијем адвокати нетренају ко цвика кад је све покро.

Name

Студент

08.07.2016 10:28

Не мозе тебе Милораде спасити ни цитав правни факултет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бгд

08.07.2016 10:46

Драги Студенте, нема њему спаса то знају и дјеца у дјечијем вртићу

Name

ас

08.07.2016 10:40

Дај имена

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОјан

08.07.2016 10:52

Богами, све док смо ми народ овце, њему не треба ниједан члан ни тим ни одбрана. Довољно је да спомене угрожено српство и ето му гласова..

ОДГОВОРИТЕ
Name

оде.он

08.07.2016 11:12

Сваки пут кад помене српство , или референдум знај да је била жешћа пљачка , а ако је највиши гријех вила на Дедињу , онда смо и ми и суд слијепци и треба га ослободити . Ја мислим да би он све дао оно за шта га прозивају и зна се , а да му остане оно што ће тек да се сазна .

Name

Истина

08.07.2016 11:07

О цему прицају политицари типа рудоње.О сопственој сигурности да неби био цоркиран.А народ као народ коментарисе и цека нову рунду сисања оваца од народа.А та рунда је веома близу у виду локални избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.07.2016 11:18

Спрема се човјек за суђење, ко и ови у Хагу, а овај "потез" руком је највјероватније, усмјерен на дио одбране , на који мора "посебно да се концентрише."Колико ја оно вила , апартмана са базенима итд имам , односно колико имам некретнина, покретнина авиона, хеликоптера , камиона , аутомобила, и осталих превозних , средстава, на копну и мору , па да би доказао , како сам то стекао у врло, врло кратком , времену , односно периоду морам да се припремим како да то докажем., Јер сам ја прије свега један поштен и частан профитер, који сваки дан за разлику од других , по хиљаду пута споменем" коку ", која ми носи "златна јаја" , а зове се Р. Српска.Е ту "коку", нико на свијету не" воли "више од мене, па сам се као и сваком другом свом наступу , на медијима или неком другом згодом , окитио овим заставама,. Него ова камера криво постављена , па се не види онај букет , застава, са моје десне стране, итд.Али ви који ово читате , немојте ми" замјерити" исправићу се ја у свом следећем наступу, који ће највјероватније , за који минут или сат , да услиједи на мојој приватној телевизији РТРС,.И морам им рећи да не праве више овакве грешке и да пазе како постављају ове камере , на којима се невиди , како сам се ја као највећи патриота у , Р: Српској окитио, па"," мало је рећи ко новогодишња јелка."Поздрав свима од вашег Баје , а сад морам , да журим , односно да се спремам за одбрану јер ови из СИПЕ ,тужилаштва итд стално нешто чачкају, траже, провјеравају, и то" кога ће па мене часног и честитог профитера."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скаљиц

08.07.2016 11:19

Значи да купи прње и оставља светињу у којој се добро накрао,писат ће мемоаре на неком отоку..а народу остаје кромпир,да и сиротиња може неког гулити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

08.07.2016 13:27

НЕ ЗНА ОН ПИСАТ МЕМОАРЕ ОН ЈЕ ДОМУЗ .ЗНА ДОБРО КРАСТИ ИЛАГАТА .СЕОСКИ ДЈИЛКОС!!!

Name

Милијан Гајиц

08.07.2016 11:21

Од кога да се брани од народа који га изабрао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

08.07.2016 15:34

Брани се од тузиоца, а одговара за криминалне радње.. Прије свега је велика срамота да се један предсједник бави криминалом.

Name

Снезана

08.07.2016 11:22

Хоћели народ плаћати његов тим за одбрану фууујјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

их

08.07.2016 11:31

Ја ко це други

Name

Хм

08.07.2016 11:32

Давно сам рекао да це му адвокати отети све опљацкано. Посто адвокати знају да је тај новац опљацкан, и они цине кривицно дјело радеци за тај такав новац.

Name

брзи

08.07.2016 12:21

У Либији викали,дрзите диктатора.А данас,Тразили сте ,Гледајте.

Name

борац

08.07.2016 12:05

То се зове признање кривице али ајде бозе објасни то насем полуписменом националисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

08.07.2016 12:17

ГОТОВ ЈЕ...КОПРЦА СЕ ЈОС МАЛО...СИПА И МЕКТИЦ ЦЕ ОВОМ СЕКТАС И СМРАДУ ДОЦИ ГЛАВЕ. И ВРЕМЕ ЈЕ...И САЛИХОВИЦА УХАПСИТИ СТО ПРЕ...А ОНОМ ДЈУРДЈЕВИЦУ ИЗ БН Ј***И МАМИЦУ РАСПАЛУ...ЊЕГА ЦЕМО ПОСЕБНО КАРАТИ...УПС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе.

09.07.2016 17:59

Да то није можда брат'од онога хрвата! којега је удба ликвидирала у НЕМАЧКОЈ, и онај је био велики половична ;види како је завршио.

Name

Филип

08.07.2016 12:18

Посто су прве две опције извисиле, преостаје треца, завлацење руке у дзеп градјана (стада). У преводу подизање стопе ПДВ, акциза на гориво, дуван, пиво,воду...НАПРЕД СРПСКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

08.07.2016 12:19

Црвена сатанистицка Секта СНСД гора од куге и колере...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМРЦ

08.07.2016 12:30

ЦУЈ,СЕДАМ АДВОКАТА.ОБИЦНОГ КРИМИНАЛЦА БРАНИ ЈЕДАН АДВОКАТ.ОВО САМО ГОВОРИ О РАЗМЈЕРИ ЊЕГОВОГ ПЉАЦКАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавц до краја

08.07.2016 13:05

Е мој добри миле и ја морам неком суду казати како сам остао без имовине и плате и пензије радеци за тебе да би ти могао несто отворити природа а не бог све биљези

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарант

08.07.2016 13:43

Сигурно је један из Србије, Зденко Томановић. Редован је на 9. јануару, а И сад га је Кустурица водао са Мухиком. Можда је И ова прича са ногом, хватање времена за одбрану?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

08.07.2016 13:53

Ма ово је замајавање јавности до избора, а око избора це се десити промјена власти на нивоу дрзаве, јер је Иваниц упао у Додикову замку. Хоце ли се десити прије или послије избора зависи од погодне ситуације, а онда све из поцетка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуна, вуна...

08.07.2016 15:00

Коначно, да је Баја схватио да није недодирив. Одлично!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОКИ

08.07.2016 15:04

Мица Калдера Дломбиц оду дават изјаве без услуга адвоката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

08.07.2016 15:27

Народе руке у дзепове јер треба неко платити овлике Адвокате а нас Додик нема пара треба му помоци,смилујте се људи преседник је у великом страху смо мало несто украо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

08.07.2016 16:15

Цовиц имао 5 адвоката, бакир 6, миле мора имати 7, е хајд да видимо који има висе секретарица

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

08.07.2016 20:00

Небитно али људи моји милиони су проневјерени а не хиљада сто песто вец милиони наридних пара хало неко мора да сноси одговорност и да буде крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леонардо

08.07.2016 20:25

Додик је најбољи он цува Републику народ је цудан нико неце да ради а хоце лијепо да зиве сви се возају у добрим лимузинама и сједе у кафицима село пропада цекају да се врати социјализам .надам се да це доцекати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

08.07.2016 21:22

А сто је цудно да има 7 адвоката? Па њега прогоне и подмецу му барем седам најстраснијих овоземаљских тајних слузби, сила и удрузења, ако не и висе. А могу само замислити колико ванземаљских тајних слузби му намјеста разне афере, прате га, понекад јурисају на њега, а понекад га гледају само из даљине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокатска

09.07.2016 01:14

Ал га заиста сад страх, цим има 7 адвоката да га бране. Постоји ту много кривицних дела као и корупције. Зна он све и ста га сад цека. Набавице он јос 7 за сваки слуцај. А те троскове адвоката плаца народ, сигурно неце он из свог дзепа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за мирослава

09.07.2016 06:30

У праву си сто посто најгоре нас задесило и гони нас 10год и српском народу нема веце трагедије од Миле и снсд-а .Је..с косово поље идес у битку па како буде мили краја нема куд нас направи будале куд остадосмо гладни а тај сто се вози и који се возају врло познато све су то Милини кумици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви паметују и ником ништа а проблеми су рјешиви ако их се хоће ријешити

09.07.2016 07:23

Милорада Додика по кратком поступку развластити, одузети му прљаво стечену имовину и стрпати га у затвор . То би било разумно и праведно и тако према сваком , био он ко Додик или нека нижа позиција, који се огријешио о закон и СВОЈ НАРОД. Али, док је овако како је , мало сутра ће . Надам се да ова агонија неће још дуго потрајати, ево октобра на прагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

09.07.2016 07:39

Дудук ће прво утећи у вани, као кум и др. а кад га ухвате, онда ће се објесити!?

ОДГОВОРИТЕ