Вучић од ране зоре прима грађане у Влади

Председник Владе Србије Александар Вучић већ више од пет сати разговара са грађанима који од њега траже помоћ за решавање проблема, а најчешће су то нерешена питања легализације, бесправне градње, судских спорова, здравствени проблеми и запошљавање.

Србија 08.07.2016 | 11:52
Вучић од ране зоре прима грађане у Влади
Премијер ће око 13 сати направити паузу од 15 минута, а до сада је кроз његов кабинет прошло више од 40 грађана, јавио је РТС.




Како је Тањугу речено у Влади Србије, за сваког грађанина је одвојено по 10-так минута.



Вучић је прве разговоре са грађанима почео у 5.30 сати, а планирано је, како је раније најавио, да за њих издвоји цео дан, односно до 18 сати.

За разговоре са Вучићем пријавило се 5.000 грађана.

Грађани су пред Владу Србије дошли раније пре званичног почетка разговора и стрпљиво чекају у реду.



Грађани који су заинтересовани за разговор са премијером су испред улаза у Владу Србије били већ пре 5 сати и стрпљиво чекају да уђу у Владу Србије.

Међу њима има и пензионера, оних који се једва крећу и којима су полицајци помагали да дођу до улаза у Владу Србије, као и деце.



Зоран Јовановић из Београда каже да се Вучићу обраћа као последњој инстанци за коју верује да може да му помогне.

"Ово што зову институцијама не уважавам више...Имам неки осећај да ће ово да да неки резултат. Мој проблем није мали, има безброј таквих случајева, али ћу пробати да се и на овај начин изборим са њим", рекао је Јовановић, који долази из Београда.

Пензионерка са Бањице очекује добар разговор са премијером и добар исход.



Каже да долази у име мајке од 80 година и да, што се тиче њеног проблема, само очекује надзор премијера.



Представник Савеза пчеларских организација Србије Родољуб Живадиновић из Алексинца рекао је за РТС да је код премијера био због фалсификата меда који се појавио на тржишту.

Према његовим речима, Вучић је обећао да ће на првој седници Владе бити формирана радна група која ће се бавити овим проблемом. 



Медицинска сестра у пензији Славица Станковић била је међу првима које је Вучић примио, а новинарима је рекла да се премијеру обратила због проблема у Дому здравља Вождовац, где је, тврди, било малверзација око доделе станова солидарности.

"Изненађена сам премијеровим пријемом и добром организацијом. Пријавила сам се и нисам очекивала ни до јесени да ћу бити позвана, али ме је премијер већ првог дана примио. Када сам долазила клецала су ми колена, али љубазност људи који су ме примили је довела до тога да се опустим и изнесем свој проблем", рекла је Станковићева.

Каже да је са премијером водила нормалан разговор и да је обећао да ће урадити све што може већ током дана.



Радица из Београда је, такође, била међу првима са којима је Вучић од јутрос разговарао, а новинарима је рекла да ју је премијер саслушао, да је она изнела своје проблеме око легализације објекта, а да јој је он обећао да ће до октобра то бити решено.

Након промена које је Вучић најавио у начину функционисања Владе, грађани ће убудуће имати могућност да о својим проблемима разговарају директно са њим, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Извор: Информер/РТС
Фото: Информер/Тањуг/Курир

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Један ЦОВЕК и једна ПАТКА!

08.07.2016 05:25

Цовек се умислио да је Путин! Него, има ли Зорице ту негдје у реду? Реко да није досла по нови Ролеx...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.07.2016 05:32

Вуциц продаје маглу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матриx

08.07.2016 05:55

Има ли ко да пита за мене и Републику Српску, ста је са М:тел зградом и ово задње у вези трезорских записа!? Нема висе Бобар и Павловиц банке па сад муљају преко трезорских записа!?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.07.2016 06:11

Кад немаш шта да понудиш - удри по демагогији и патетици! Вучић је експерт за те две ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дпс

08.07.2016 06:14

Вуциц продаје маглу годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Систем те лазе!

08.07.2016 06:45

Сећам се кад су била само два канала, Политика се читала и пила Ц кафа, гледао се Дневник у пола 8 сваког дана, тамо увек иста прича, увек једна иста банда. Тад је било лако да се шири пропаганда, народ је веровао у речи са екрана, није било места да се чује друга страна, све док негде преко није дошло до промене плана. Данас после ратова, протеста и промена, демократије, интернета и нових технологија, борбе за права и слободу говора, после свега, све је опет исто као некада. И даље су на власти лажови марионете, прате наређења и све отимају за себе, џабе хиљаду канала и све друштвене мреже, у екран набијамо главу и од сукоба сви беже! Рефрен2x Систем те лаже, не веруј шта ти каже, овај живот је борба, од рођења до гроба, зато устани одмах! Од малена мене лажу и раде ме к'о волину, причају ми за Јожу да се санкао у кориту, дали су ми мараму, заставу и заклетву, као другови се не продају ни за кајмака кашику. А буље су увалили по вилама на Дедињу, шатро сви смо исти, али свиње ипак владају. Па смо хтели демократију, изашли на улицу, трошили енергију, попушили курчину! Стране агентуре ме извукле к'о мајмунчину, да напијем се сузавца, да нам сјебу државу. Сад слушамо бароније из уста лоших глумаца, ал 'нису они власт, већ позориште лутака. Знам ја ко ме лаже и од кога сам ја згажен, банке, ММФ, корпорације су важне. А систем и постоји да за њих прави паре, и биће правде тек када ово царство падне! Рефрен:2x Систем те лаже, не веруј шта ти каже, овај живот је борба, од рођења до гроба, зато устани одмах! Човек верује шта види, човек верује шта чује, не капира да од рођења мозак му се трује, пропагандом система, како год се систем звао, таблоиди, телевизија, спинована стварност. Која ради на томе да изгубиш идентитет, да будеш само послушни, трули медиокритет, да кривицу сваљујеш, на невином искаљујеш, бес што си слеп, што си поново намагарчен. Попио си отказ, то су реформе, то мора, нема плате, касне рате, секу струју одма', па мурију, извршитеље чекаш кад ће доћи, као некад твоји преци Турке прве брачне ноћи. А ћутао си, веровао, надао се, гласао, сад не верујеш како то на дну да си се нашао, зато тргни се на време, кад те боли гласно реци, то ниси дужан банци, ал 'си дужан својој деци! Рефрен:2x Систем те лаже, не веруј шта ти каже, овај живот је борба, од рођења до гроба, зато устани одмах!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

08.07.2016 07:55

Краљу!!!

Name

Видео, лаксе је..

08.07.2016 08:19

Коме се не да цитати... хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=м-ЦYклсгтВА

Name

Алан Форд

08.07.2016 08:23

Хвала за овај текст... Све је речено у њему. БГ Синдикалци су цареви.

Name

Само вас гледам

08.07.2016 07:01

За све оне који су сами себи сувисни!!! Вама с.око нико не ваља ни родјени отац и мајка а камо ли ко други,а сто је најгоре одрасли људи маторе к.њине како ли тек онда дјецу уците... залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БоБ

08.07.2016 07:53

Јест´л то ви, Васе Висоцанство!?

Name

Један ЦОВЕК и једна ПАТКА

08.07.2016 08:09

Покусавас од њега да направис и оца и мајку? Знаци, без текста сам...

Name

ре без мозга патка

08.07.2016 10:01

Теско је то за твоју интелигенциј да разумес,да сам Исус додје тако би реаговао не образовани цовеце,ал ниста то мене не цуди ниси ти крив то се тако радја...

Name

@ре без мозга патка

08.07.2016 15:01

Науци се писати, пиле мало, па се онда обрацај!

Name

Босанац и Херцеговац

08.07.2016 07:17

ЕВО ПРИЛИКЕ ДА СЕ ВУЦИЦ ИЗЛАЗЕ ЦЕО СВОЈ МАНДАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

08.07.2016 07:53

Ах како једоставно своје србе прави будалама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗРЕН

08.07.2016 08:05

Помно пратим ову ситуацију, гдје огроман број грађана Србије долази на разговор код господина Вучића, је доказ многих проблема у Р.Србији. Када би којим случајем прихватио разговор са грађанима Републике Српске, готово сам сигуран да би се за кратко вријеме пријавило преко милион грађана, гдје би наравно изостали политичари и попови, њихове породице и кумови. Користим прилику да споменем Паралелне везе између Р. Србије и Републике Српске, дакле, дали оне постоје зарад политичара и попова, или због цијелог становништва Р.Србије и Републике Српске. Грађани немају никакве користи од састанчења Влада Р.Србије и Републике Српске, гдје наводим свијетли примјер, Телеком Србије који егзистира у Републици Српској, дословице гули и понижава грађане Републике Српске са својим услугама, дали су то Паралелне везе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

озрене

08.07.2016 08:38

Паралелне везе су да нас напоредо ј....у и једни и други , а остало су заједнички интереси владајуче клике тј, ТАЛОВИ .

Name

бум

08.07.2016 08:25

Јесу завидне ове босње, цим виде да Србија полако расте, подизе се на ноге, одмах се оспу по Србији. Сад це Сребреница, баки це лепо да вас лазе тих дана, узивајте!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

08.07.2016 08:27

Добро идиот није досао у десет навеце? Овај народ и треба овако омаловазавати на сваком кораку, другације неби ни знали функционисати. Хоце ли се на овим просторима ово стадо икако освјестити и овакву багру и глумце послати тамо гдје им је мјесто?? Он це да рјесава неције проблеме, институције не вриједе висе!?? Ста он, дебил, мозе да ријеси а да не злоупотреби институције? Себи није могао ријесити ниста по питању свог мозга, коме це он ста ријесити? Страсно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

08.07.2016 08:28

Ухх ал' ће Вучић да се данас надобија милостију. Од сваког грађанина кило коцке шећера и 100 гр кафе. Од оних мало богатијих можда буде и по која паклица цигара и пешкир. А за "госпођу" Вучић и бомбоњера. Није мала ствар господару доћи у госте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМАРАЦ

08.07.2016 08:57

2000те године лупасмо у серпе нагутасмо се сузавца добисмо батине зарад бољег зивота и онда крете бољи зивит КОСТУНИЦА ,ЗИВКОВИЦ ЦЕДА ЦАНАК зивот боли глава крете прави зивот Земунски клан отмице уцене црвене беретке убиство премиера сабља ванредно стање и зивот боли глава распрода се све зиво а сто нису продали припремили су за продају и дидјосмо до пензије. Коефициенат 1,8 скидосе на 1,6 узивање да би 2012. једва накрпили за пензије и спцијална давања фала богу распадосе се далеко им лепа, а о садасњој власти могу само да гледају и уце па мозда за двадесетак година примене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раид

08.07.2016 09:06

Тебе под хитно треба заприцати!

Name

птице на грани

08.07.2016 09:06

Вучко, прими ме

ОДГОВОРИТЕ
Name

срб

08.07.2016 09:26

Браво Вуцицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

08.07.2016 09:56

неки су толико фасцинирани Титом да ни након 35 година га нису заборавили, али се зато зизгубили у времену и простору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

друг

08.07.2016 11:07

ТИТО ЈЕ БИО БОГ, СВЕТАЦ КАКАВ СЕ НИЈЕ РОДИО НА ОВИМ ПРОСТОРИМА. УСТАНИ КАД СПОМЕНЕШ ЊЕГОВО ИМЕ НОСАЧУ САМУЕЛЕ.

Name

Не дипр

08.07.2016 15:00

Тито је био масон и диктатор! У краткој ријеци, убица! Због њега и јесмо гдје јесмо...нигдје!

Name

yугословен

09.07.2016 00:39

НЕ ДИРАЈТЕ ТИТА ЈЕ ЛИ ОН НАРЕДИО КОМЕ ДА ПУЦА У ЛЕДЈА ЗАРОБЉЕНИМ И ВЕЗАНИХ РУКУ ТРЕБА НОВИ ЦОВЈЕК КАО ТИТО ДА ПОНОВО ГОЛИ ОТОК БУДЕ АКТУЕЛАН ЈЕР СВИ СА ГОЛОГ ОТОКА ЗАКУХАСЕ НАРОД ДА СЕ МЕДЈУСОБНО УБИЈА.