Стадион "Јелена Генчић" на Ташу, у Београду?

Српска народна партија је упутила Градској управи иницијативу да стадион Ташмајдан добије име по покојној спортисткњи, тренеру и педагогу Јелени Генчић.

Тенис 08.07.2016 | 17:15
Стадион "Јелена Генчић" на Ташу, у Београду?
"Осим што је била први и најутицајнији тренер и педагог једном од најбољих тенисера и спортиста света Новаку Дјоковићу, као и у великом броју других тенисера, Јелена Генчич је била и врсна рукометашица."

"Освајач је брознане медаље на Светском рукометном првенству у Београду 1957. године, због чега је била носилац националног признања. Финална утакмица тог турнира одржана је управо на стадиону Ташмајдан", рекла је селекторка женске рукометне репрезентације и члан председништва СНП Драгица Дјурић, наводи се у саопштењу.

Јелена Генчић је освојила бројне титуле као тенисерка, више од 20 у синглу и дублу, и творац је многих едукативних спортских телевизијских емисија.

"СНП сматра да Јелена Генчић, као особа која је својим спортским угледом и успесима задужила српски спорт, заслужује да јој се њен родни Београд на овај симболичан начин одужи", навела је Дјурић, која је и председник Одбора са спорт СНП.

Генчић, која је 1. јуна 2013. године умрла у 76. години, тренирала је многобројне тениске звезде. Поред Дјоковића, радила је и с Моником Селеш, Гораном Иванишевићем и Ивом Мајоли.

Са женском рукометном репрезентацијом освојила је бронзу на Светском првенству у Београду 1957. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар