Случај "Боска": А уговора и даље нема...

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић и даље тврди да не зна гдје је спорни Уговор о приватизацији Робне куће „Боска“ и да није његова дужност да га тражи. Надлежни органи очигледно немају намјеру да овај случај истјерају до краја и поред бројних незаконитости почињених у овом случају.

Република Српска 07.07.2016 | 22:53
Случај "Боска": А уговора и даље нема...
Уговора нема, па нема. Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић потписао га је 8. октобра 2008. године са представницима конзорцијума „Делта-Зекстра“ и од тада му се губи сваки траг. Осам године послије министар тврди да није његова дужност да тражи уговор.

Глухаковић је, заправо, једини који је видио уговор од дана потписа, али он очигледно није чуван у складу са законом; никоме није доказао
да је тај уговор предао следећем министру Горани Златковић, да би у марту прошле године једноставно било констатовано да га нема. Министар унутрашњих послова Драган Лукач тада је рекао да није проблем што је уговор нестао, јер постоје овјерене копије.

Југослав Јовичић, бивши савјетник у Министарству трговине и туризма Републике Српске, осумњичен је да је у периоду од 17. септембра 2012. до 14. марта 2013. године уништио или прикрио службену исправу - Уговор о продаји акција Робне куће "Боска". Јовичић је категорично негирао да је икада уговор држао у руци, а камоли украо или фалсификовао.

Јовичић сматра да за уговор треба питати онога ко га је и потписао, а то је министар који упорно негира да има било шта са нестанком. Ни полиција очигледно нема намјеру да ријеши проблем.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

нн

07.07.2016 18:11

Министри, министри, види се да вас странке постављају. Јада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дел Боy

07.07.2016 18:38

Правосуђе РС и њихови налогодавци су највећа брука човјечанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

07.07.2016 18:56

Уговор милионске вредности па нестао. О, бозе цудна јада. Није могао сам нестати! Ваљда га је неко склонио на "сигурно"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

07.07.2016 20:18

Тзв приватизација Робне куће Боска у центру Бања Луке је једна од највећих пљачки од стране СНСД-овог режима. Боску су буквално поклонили криминалцима Мишковићу и Ђурићу, а 300 радника су истјерали на улицу! Уствари, Влада РС (влада, а не нови власник!?) је исплатила неке цркавице радницима под условом да се Боска никад више не тужи, да се не траже заостале плате нити дионице... Они радници који нису пристали на то се данас прогоне, а корумпирани бањалучки судови и судије-јајаре не процесуирају њихове тужбе. Као да све то није било довољно, на Ким-Јунг-Додиков наговор, ИРБ је тој истој Боски дала 15 милиона кредита који ови наравно не враћају! Страшно. Само због овога, Ким-Јунг-Додик, Си-Џомба и други су морали већ да буду иза решетака!

ОДГОВОРИТЕ