Велшани неће да стану, нападају и Мундијал!

Селектор Крис Колман после сјајног дебитантског наступа на Европском првенству жели и пласман на завршни турнир најбољих светских репрезентација.

Фудбал 09.07.2016 | 14:00
Велшани неће да стану, нападају и Мундијал!
Фудбалска репрезентација Велса у Француској је дебитовала на Европским првенствима и пласманом у полуфинале надмашила сва очекивања, али Велшани не желе да се на томе зауставе. Желе да остваре запажен резултат и на Светском првенству у Русији 2018. године.

Да би уопште дошли у прилику за тако нешто, Велшани ће прво морати да прођу квалификације у којима ће им ривали бити Србија, Аустрија, Грузија, Молдавија и Република Ирска.

Селектор Крис Колман верује да његови играчи могу до другог узастопном пласмана на неко велико такмичење. Иначе, једини претходни пут када су играли Светско првенство, 1958. у Шведској, стигли су до четвртфинала.

"Одувек је била ствар у томе да се редовно квалификујемо на велике турнире. Постојала је психолошка баријера коју је требало да пробијемо, пошто дуго нисмо учествовали на неком великом такмичењу. Сада смо искусили фудбал на великим такмичењима, велико искуство и здраве вибрације свих учесника. Желимо још таквих ствари, потребно нам је више таквих ствари. Сада, једино што би у томе могло да нас спречи смо ми сами", рекао је Колман.

"Мислим да смо довољно добри. Морамо да будемо гладни, морамо да имамо исту глад и жељу из претходне две, три недеље и да ђаволски добро одиграмо квалификације за Светско првенство", додао је селектор Велса.

Велшани су на турниру у Белгији победили Словачку и Русију у групној фази, Северну Ирску у осмини финала,  Белгију у четвртфиналу, а поражени су од Енглеске у групној фази и Португала у полуфиналу.

"Овај турнир је велико искуство. Било је потпуно другачије него што смо очекивали. Не можеш ништа да предвидиш, сусретали смо се са различитим изазовима као тим и све смо их прошли, до полуфинала. Рекао сам играчима да сам поносан на њих, да је нација поносна. Сутра ће они бити поносни на себе. Знамо у чему смо добри и нећемо мењати оно што нас је довело довде. Поноснији сам на овај тим више него на било који са којим сам радио, пошто знам шта су играчи жртвовали да бисмо стигли до полуфинала. Нису могли да дају више. Сигуран сам да ће у Кардифу имати лепу добродошлицу, коју су заслужили",рекао је Колман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар