Копа Либертадорес: Ескобаров Атлетико корак од финала!

Фудбалери колумбијског Атлетико Насионала на корак су од пласмана у финале Копа Либертадорес.

Фудбал 07.07.2016 | 12:00
Копа Либертадорес: Ескобаров Атлетико корак од финала!
Клуб из Медељина славио је у првој утакмици полуфинала на гостовању бразилском Сао Паулу, 2:0.

Иако је домаћин на Морумбију био фаворит, стварао прилике, до финиша није било голова. Мигел Анхел Борха, двадесеттрогодишњи нападач Атлетика, погодио је прво у 81, па у 87. минуту за шокантних 2:0 за госте.

Са том предношћу ће Колумбијци кренути у Медељину, у покушају да се домогну друге титуле у најпрестижнијем јужноамеричком клупском такмичењу.

Ако стигну до финала, биће им треће, 1989. године су били победници, шест година касније су изгубили у двомечу са бразилским Гремијом.

Титула Атлетика из 1989. једна је од великих тема јужноамеричког фудбала, никада није доказано да колумбијски нарко бос Пабло Ескобар, тада на врхунцу моћи, није омогућио клубу за који је навијао да освоји трофеј.

Ескобар је 80-их година прошлог века улагао много новца у овај клуб, а постоје извештаји и да су неке судије добијале претње. Те 1989. године локална лига је прекинута због убиства судије Алвара Ортеге.

Реванш се игра следеће среде, а у другом полуфиналу састају се Индепендијенте дел Ваље и Бока Јуниорс.

У четвртак увече игра се у Киту, у Еквадору, реванш је 14. јула, на 'Бомбоњери'. Финала Копа Либертадорес на програму су 20. и 27. јула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар