Отац убице: Не плашим се крвне освете!

Ја мог сина и даље волим, без обзира на све. Синиша није планирао тај масакр, то је било у афекту, казао је Радослав Златић, отац Синише Златића, који је у кафићу "Макијато" побио пет и ранио 22 људи

Србија 07.07.2016 | 08:32
Отац убице: Не плашим се крвне освете!
Радослав Раша Златић из Житишта, отац масовног убице Синише Златића (38), каже да и даље воли свог сина, без обзира на све, и да се не плаши крвне освете породица страдалих! Раша је убеђен да Синиша, који је убио пет и ранио 22 особе, није планирао масакр, већ да је то било у афекту!
Он је мој син, ја сам му отац и волим га! Носићу тај терет док сам жив

Док је био у "афекту", Синиша је из "калашњикова" убио бившу жену Дијану (30), њеног новог дечка Стевана Јојића (40), успут побивши још троје недужних људи и ранивши 22.

"Нисам нормалан"

Први пут после злочина, Радослав је јуче накратко изашао из куће у Житишту да залије цвеће и из дворишта невољно одговарао на питања нашег новинара.

"Синиша је мој син, ја сам му отац и волим га, без обзира на то шта је урадио! Носићу тај терет док сам жив. После свега, нисам више нормалан и сав свој. Људи моји, зар стварно мислите да сам ја учио своје дете да побије толике људе? Па какав би то човек био да сам га томе учио? Зар мислите да је мени и мојој породици лако после свега, верујте да није", с горчином, али сталожено прича Златић.

Јованин отац: Не желим крвну освету!
Отац Јоване Поповић из Банатског Карађорђева, која је убијена у масакру у Житишту, поручио је да никад није имао намеру да се свети Златићима. Душан Шијан, начелник Средњобанатског управног округа и комшија породице Поповић, у име Јованиног оца напомиње да крвну освету није желео нико од уже породице Поповић.
"Отац настрадале девојке жали што није у тешким тренуцима био довољно прибран да донира органе трагично настрадале ћерке",
додао је Шијан.

На питање да ли се плаши крвне освете породица побијених, он спремно каже да се више не плаши никог и ничег!

"Био сам годинама на ратишту и у разним опасним ситуацијама. Могао сам досад погинути хиљаду пута, па нисам. Ако неко хоће да ме убије, нека слободно дође и учини то", одговара Раша.

О односу Синише и Дијане није желео ништа да каже, као ни о пореклу "калашњикова" из којег је његов син побио петоро, а ранио 22 људи:

- Ви ме провоцирате, нећу да одговарам на та питања! Ко сте ви да ме питате одакле ми и чије је то оружје? Нећу више да причам ни о чему, јер и не знам зашто се све то десило. Гледам своја посла и ћутим.

Одмах после злочина, који се десио у ноћи између петка и суботе у кафићу "Макијато", Синишин отац је дотрчао у локалну полицијску станицу. Тамо је последњи пут видео сина. Како незванично сазнајемо, Радослав се ухватио за главу и завапио:

- Шта уради то, будало црна?!
Глумио да пије, а био скроз трезан!
Синишин пријатељ Здравко Тривуновић, који је кобне вечери био са њим на концерту групе "Ван Гог", па у кафићу "Макијато", изјавио је у полицији да су те ноћи попили сигурно седам-осам пива. Међутим, алкотестирањем је утврђено да је Златић био потпуно трезан и да је у крви имао нула промила алкохола! Та чињеница изазива сумњу да је он само глумио да пије и заправо све време врло свесно планирао злочин.

Извор из истраге открива да је Синиша у том тренутку скрушено сагнуо главу и заћутао. До тада је, међутим, био врло бахат и агресиван према полицајцима који су га привели, не показујући ни трунку саосећања и жаљења за оно што је урадио.

"Очи су му биле крваве, изгледао је избезумљено. Викао је и личио на право чудовиште. Када га је један полицајац упитао: Шта то уради, јеб.. те луда?, бесно му је одговорио: Ма, је.о ја тебе! Одје.., пандурчино! Једнако бахат био је и према инспектору који га је саслушавао, коме је у старту цинично добацио: Шта је било, је л' ми треба адвокат", открива саговорник досад непознате детаље.

Суицидне мисли

Синиша је, међутим, већ сутрадан променио плочу приликом извођења пред тужиоца и тада је први пут испољио знаке кајања. Изјавио је да није имао намеру да убије било кога, већ само да понизи Стевана Јојића, новог Дијаниног партнера са којим је желела да настави живот у Шведској. Због драстичних осцилација у његовом понашању, па чак и суицидних мисли које је испољио касније у притвору, Златић ће бити подвргнут неуропсихијатријском вештачењу ради процене урачунљивости. 

(Информер.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

.ицка дебела!

07.07.2016 06:49

Нема .уда да се поудара са неким! Иде по пуску! Нема ста, прави јунак! Ма ста јунак, .ИЦКЕТИНА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Намјера

07.07.2016 07:22

Бојим се исхода наших вјештака И суда, биће у нехату убио. Неурачунљив И те форе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

07.07.2016 10:34

Господине Радославе уколико вам придју васој куци имате право да се браните, сто неискљуцује да тим осветницима болесним мозете слободно олово поставити тамо гдје му је место. Подрска Радославу...

ОДГОВОРИТЕ