ЛЕ: Радник - Берое; Петровић: Да је било 1:1…!

Радник из Бијељине у четвртак од 18 часова на Градском стадиону у Бањалуци игра реванш меч првог кола квалификација за Лигу Европе против бугарске екипе Берое. Попричали смо са шефом стручног штаба Бијељинаца Славком Петровићем.

Фудбал 06.07.2016 | 16:00
ЛЕ: Радник - Берое; Петровић: Да је било 1:1…!
Бањалука ће наредна два дана бити дом фудбалера, стручног штаба и навијача Радника, који ће у четвртак од 18 часова на Градском стадиону у Бањалуци угостити екипу Берое из Бугарске, у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу Европе.

Експедиција из Семберије већ је у највећем граду Српске. Тренер Славко Петровић са сарадницима обишао је терен Градског стадиона, гдје ће екипа данас одрадити тренинг и на најбољи начин покушати да се упозна са амбијентом који је очекује у четвртак, када ће бити домаћин Бугарима у борби за пролазак у друго коло квалификација другог по јачини европског клупског такмичења.

Радник је из Бугарске донио активан резултат 0:0, који, према Петровићевим ријечима, даје подједнаке шансе објема екипама.

"Још након прве утакмице, рекао сам да је резултат 0:0 активан за обје екипе. Мада, ако је већ морало бити неријешено, било би ми драже да је било 1:1. Јер, у реваншу, један њихов гол нас присиљава да постигнемо два", рекао је на Петровић почетку разговора за МОНДО.

Ипак, остаје жал за првом утакмицом, у којој су бијељински фудбалери, прије свих нападач Марко Обрадовић, пропустили пар изузетно добрих прилика.

"Двије шансе које је Марко промашио, на тренингу никада не промашује. Нарочито прву, када је буквално са четири метра шутирао 'небу под облаке'. Надам се да смо кредит промашених шанси искористили и да ћемо их у реваншу боље реализовати, јер нам противник неће дозволити много прилика. Свака шанса коју на вријеме искористимо и евентуално поведемо 1:0, води нас корак ка другом колу."

Стратег Бијељинаца још једном је нагласио да је Берое изузетно квалитетна екипа, али да његов тим краси изузетна физичка припремљеност.

"Берое је једна озбиљна екипа, која се у првом мечу презентовала доста добро. Међутим, успјели смо да их неутралишемо и надам се да ће нам то и у Бањалуци поћи за руком. Ради се о екипи која је 30-40 процената квалитетнија од нас и треба то зауставити. Али, вјерујем да имамо предност у физичком смислу, што смо показали и у Старој Загори. Наш ритам који смо наметнули од самог почетка, Бугари нису могли издржати. Надам се, пошто играмо од 18 часова, да ће температура бити висока, гдје се играчи страховито брзо црпе, а то нама одговара", нагласио је српски стручњак на клупи Радника.

Реванш сусрет биће одигран на Градском стадиону у Бањалуци, с обзиром да истоимено здање у Бијељини не задовољава строге УЕФА критеријуме. Свакако да ће та чињеница утицати и на посјету на реванш утакмици. Ипак, Бијељинци су најавили долазак у град на Врбасу, а очекује се и да бројни Бањалучани подрже Радник у мечу са Бугарима.

"Играмо у највећем граду Републике Српске, који има највећу фудбалску традицију од свих градова у Српској и било би лијепо поздравити и подржати екипу Радника, која је прошле сезоне на три фронта показала изузетно много и као једина екипа из РС остала у Премијер лиги БиХ. Свака подршка нам је добродошла, јер ће нам бити тешко, с обзиром да играмо 250 километара од куће и питање је колико ће наших навијача успјети да дође из Бијељине", нада се Петровић да ће трибине бањалучког здања бити добро попуњене.

Радник и даље кубури са повредама двојице стандардних првотимаца. Иван Јаковљевић и Ненад Срећковић нису успјели да залијече повреде, тако да неће бити у конкуренцији ни за реванш меч.

"Проблеми које смо имали су остали, тако да се ништа није промијенило на позитивно. Јаковљевић је у понедјељак почео са тренинзима, али ћемо у наредним данима видјети да ли ће његов организам моћи да поднесе напоре или ће морати на операцију. Срећковић је радио пар дана, али је обновио повреду и мораће паузирати. У суштини, највјероватније да ћемо на реванш изаћи са истим играчким кадром који је наступио у Бугарској", закључио је Петровић.

Упитан да прокоментарише наступе остала два бх. представника у квалификацијама за Лигу Европе, Слободе и Широког Бријега, који је елиминисан од малтешке Биркиркаре, Петровић каже:

"Данас нигдје нема лаких противника. Из године у годину све екипе праве искорак, приближавају се великанима, што се показало и на Европском првенству у Француској. Онај ко је на папиру фаворит, никада не мора да значи да ће то потврдити на терену. Свакако бих највише волио када би све три наше екипе прошле даље, јер би то био велики плус за комплетан бх. фудбал, с обзиром да би имали бољи коефицијент, а самим тим и лакше противнике. Ми и ако прођемо, добијамо још тежу екипу Хелсиникија. Наравно да је лакше бити у групи повлаштених екипа, али да се дође до тога треба много труда", закључио је Петровић.

ЕУРО 2016

У конкуренцији за златну медаљу на Европском првенству у Француској остали су Португал, Велс, Француска и Њемачка. Ко је ваш фаворит?

"Код свих репрезентација примјетна је осцилација у игри. Њемачка се никад не смије занемарити. Они су типична турнирска екипа, која то доказује већ низ година. Сигурно да не играју неки атрактиван фудбал, али држе свој темпо и 'кад морају, они могу'. Француска је посљедњу утакмицу одиграла феноменално, а као домаћин, они су ту свакако  фаворит. Французи су наредни ривал Нијемцима и сигурно да ће једна од те двије селекције имати велику шансу за прво мјесто. Увијек се догоди да се неко 'провлачи' кроз ЕП. Годинама су то радили Италијани, а ево сада то ради Португал. Све што су до сада показали, у суштини није ништа. Једва су се квалификовали, али могуће да бљесну сада када је најпотребније. Вјерујем да ће неко од ове три репрезентације бити европски првак", поручио је Петровић свјесно из свих комбинација за златну медаљу искључивши дебитанта Велс.

Арбитража на реванш мечу између Радника и Берое повјерена је судијској тројци са Кипра. Главни арбитар биће Димитриос Масијас, а помагаће му Стелиос Никита и Павлос Георгиу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар