Јашаревић врбује затворенике у Зеници

Мевлид Јашаревић, који у Казнено-поправном заводу /КПЗ/ Зеница издржава петнаестогодишњу казну затвора због терористичког напада на Амбасаду САД, врбује осуђенике Бошњаке чим дођу у ову установу, потврдио је затвореник зеничког КПЗ-а.

Босна и Херцеговина 06.07.2016 | 11:30
Јашаревић врбује затворенике у Зеници
Он је рекао за "Независне новине" да новопристигли осуђеници бошњачке националности већ након 10 до 15 дана пуштају браду, а Јашаревић их "преводи" у вехабије.

"Неки се предомисле, обрију се, неће да га слушају, али он је њихов васпитач. У Мевлидовој групи има их више и када излазе у шетњу састају се, држе се заједно. Увијек у затвору носе кратке панталоне, браде су пустили. Ма, нити се шишају, нити се брију", рекао је саговорник "Независних".

Извор овог листа је, помињући терористичке нападе у Зворнику и Сарајеву, навео да се сваки такав напад слави у Јашаревићевој затворској соби.

Још један од затвореника КПЗ Зеница открио је да се Јашаревић није одрекао своје мрачне прошлости и да има браду до пола стомака.

"И не само он. Има таквих колико хоћете", рекао је овај осуђеник.

У КПЗ Зеница и Министарству правде ФБиХ нису хтјели да коментаришу ове тврдње.

Адвокат Сенад Дуповац, који је током судског поступка бранио Мевлида Јашаревића, потврдио је да свог клијента виђа једном у два мјесеца и да не зна каква су Јашаревићева размишљања.

Апелационо вијеће Суда БиХ је крајем 2013. године изрекло правоснажну пресуду Мевлиду Јашаревићу од 15 година затвора због напада на америчку Амбасаду у Сарајеву 28. октобра 2011. године.

Током судског поступка Јашаревић је одбијао да устаје и изражавао је незадовољство јер је морао да скине капу с главе.

Јашаревић је јавно говорио да му је највећа грешка што је, приликом терористичког напада на Амбасаду САД у Сарајеву, пребрзо испуцао све метке из свог "калашњикова".

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Црни

06.07.2016 15:11

Убиј смеће шта се умарате с њим

ОДГОВОРИТЕ
Name

бум

07.07.2016 06:40

Не брију се , не сисају,вјероватно и не купају а сто је највазније мрзе све око себе,прави вјерници

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

07.07.2016 10:44

Још мало па ће и управник затвора заједно са обезбјеђењем постати дио Мевлидове братије.