Блокирани рачуни мостарских болница

Пореска управа ФБиХ блокирала је рачуне Свеучилишне клиничке болнице у Мостару и Регионалног медицинског центра др. Сафет Мујић због пореских дуговања, због чега су заустављене операције те је угрожено пружање медицинских услуга.

Босна и Херцеговина 05.07.2016 | 16:23
Блокирани рачуни мостарских болница
Директор СКБ-а Мостар Анте Квесић казао је у изјави за Фену како је Болница у апсурдној ситуацији, те како се због блокаде Пореске управе не може поправити ни уређај “плућа-срце” који је настрадао у недавном удару грома што онемогућава извођење било какве операције.

“Ми сада не можемо оперисати, ако нам се догоди да неки пацијент треба хитну операцију ми га морамо возити у Тузлу или у Загреб, то је наше тренутно стање”, казао је др. Квесић, преноси Клиx.

Појаснио је како му поступци Пореске управе нису јасни ако се зна како је током сједнице Дома народа ФБиХ одржане прошле седмице, на тему како ријешити стање у здравству, један од закључака био да се блокаде рачуна укину док се не ријеши стање у здравству. Такође, по његовим ријечима, један од закључака је и да се задужује Влада ФБиХ да на два начина ријеши стање у здравству, односно да подузме брзе и хитне мјере, а након њих дугорочне мјере како би се стабилизовало стање у тој области.

Данашњи број Вечерњег листа издање за БиХ пише како су и код друге мостарске болнице РМЦ-а “Др. Сафет Мујић” рачуни блокирани и како је та болница пред гашењем.

“Ако се не нађе разумијевање, доћи ће до затварања болница јер нећемо моћи набављати лијекове ни осталу потребну опрему”, казао је др. Златко Гузин, директор РМЦ др. Сафет Мујић коментирајући тренутну ситуацију у тој болници.

Иначе, болнице у Федерацији БиХ грцају у дуговима јер Заводи за здравство не уплаћују своте новца довољне за њихово функционисање.

Извор: Мондо.ба 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срле

05.07.2016 14:31

Драма царе, мајке ми.

ОДГОВОРИТЕ