Црвена Звезда: Кад странци оду, остаће они...!

Фудбалски клуб Црвена звезда на платном списку има чак 14 странаца. Али...

Фудбал 05.07.2016 | 23:30
Црвена Звезда: Кад странци оду, остаће они...!
Фудбалски клуб Црвена звезда на платном списку има чак 14 странаца.

Али, упркос томе не мора да брине за будућност, јер на врата првог тима куцају талентовани клинци који би у наредним сезонама требало да буду носиоци игре.

Црвено-бели велика очекивања имају од своје деце Дејана Јовељића, Луке ллића, Луке Аџића, голманског двојца Филип Манојловић/Александар Станковић, али и младих придошлица из ОФК Београда и Чукаричког, Уроша Рачића, односно Вање Вучићевића.

Управо би Јовељић и Вучићевић могли да буду тандем као што су некада били Марко Пантелић и Никола Жигић и тако донесу доста успеха, али и клубу велику финансијску добит од каснијег трансфера.

"Пуно учим од Вијеире и купим његове дриблинге и врлине. Раније сам гледао Друлића, свиђао ми се његов ударац главом, па Пантелића, Жигића... Прија ми подршка клуба и пресрећан сам што сам део овог тима. Надам се да ћу за годину дана бити Звездина 'деветка'", рекао је Јовељић Тањугу на припремама у Термама Чатеж.

Његов "класић" 17-годишњи Лука Илић већ други пут добија прилику да ради са првим тимом на припремама, уз деби против Лудогореца у Разграду.

"Остварио ми се дечачки сан да заиграм у великом клубу, посебно у Црвеној звезди. Доста савета добијам од старијих, Катаија, Луковића, Кахримана... Екипа је нас млађе одлично прихватила", навео је даровити везиста.

Од поменутих млађих снага једини је на званичним утакмицама стигао да дебитује Урош Рачић, момак који стилом и стасом подсећа на Сергеја Милинковић-Савића.

"Велика ми је част што сам део оваквог тима. Помажу ми пуно старији, а трудим се да доста нацучим од Доналда и Ле Талека", истиче Рачић.

Црвена звезда се последњих година вратила својој деци и омладинској школи, која је својевремено избацила много асова, а прилог у томе говоре уносни трансфери Марка Грујића (Ливерпул), Вукашина Јовановића (Зенит) и Луке Јовића (Бенфика).

За европске успехе неопходни су квалитетни странци, али поред императива резултата руководство црвено-белих не би смело да заборави какве бисере има у својим редовима.

То наговештавају потези који исправљају грешке из прошлости, па су се на Маракану, после играња у млађим селекцијама, вратили Славољуб Срнић, Андрија Луковић, Стефан Милошевић...

Извор: мондо.рс/ Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар