Монструм из Житишта под надзором 24 сата

Синиша Златић (38) је чуварима у затвору неколико пута рекао да ће се убити, због чега је под надзором 24 сата. И психолози упозорили да би монструм могао покушати самоубиство.

Србија 05.07.2016 | 09:20
Монструм из Житишта под надзором 24 сата
Синиша Златић (38), који је у суботу у кафићу "Макијато" "калашњиковим" убио пет и ранио 22 особе, више пута је рекао стражарима у затвору да ће се убити! И психолози су упозорили полицајце да би он врло вероватно могао дићи руку на себе, због чега је под надзором 24 сата дневно!

Златић је, иначе, имао велике осцилације у понашању од тренутка хапшења - од ароганције до кајања, па на крају и суицидних мисли.

Кад је савладан, одмах после злочина, био је дрчан и казао је полицајцима: "Ако су сви мртви, онда сам обавио задатак! Јесу ли мртви?"

Убрзо је одведен у његову кућу у Житишту, ради претреса, кад је на тавану пронађен још један "калашњиков" и неколико оквира муниције. Извор из полиције каже да је Златић тад био потпуно хладнокрван.

"Имао је неки безизражајан израз лица, потпуно без емоција. Престао је да буде арогантан, био је потпуно миран. Ваљда је у том тренутку у глави још "прерађивао" догађаје од претходне ноћи. Ни реч није рекао током претреса", казао је наш саговорник.

Златић је, међутим, наредног дана, у недељу, на саслушању код тужиоца потпуно променио плочу и казао је да се каје.

"Нисам хтео да побијем те људе... Хтео сам само да их уплашим и да понизим оног Швеђанина (Стеван Јојић, са којим је Синишина бивша жена Дијана била у вези). Хтео сам да га натерам да клечи и да ме моли. Не знам шта ми је било и како сам запуцао", кукао је Златић у Вишем тужилаштву у Зрењанину.

После саслушања Златићу је одређен притвор до 30 дана, а кад су га сместили у ћелију, почео је да прича да ће се убити.

"Кад човек остане сам у ћелији, почиње да се суочава са оним што је учинио, а можда тим понашањем припрема терен за будућу одбрану на суду како би евентуално ишао на карту неурачунљивости или слично. Ипак, стражари не смеју да ризикују и морају да га чувају и од самог себе", објаснио је наш извор из полиције.

У једном од највећих масовних убистава у Србији у кафићу "Макијато" у Житишту, у суботу око 1.30, Синиша Златић је хицима из "калашњикова" убио своју бившу супругу Дијану Златић, њеног дечка Стевана Јојића (40) из Житишта, Јојићевог друга и комшију Владимира Мијатовића (40), али и студенткињу Јовану Поповић (21) из Банатског Карађорђева и Владимира Косовића (34) из Равног Тополовца, при чему је ранио још 22 особе.

У полицији су истакли да против Синише Златића раније није поднета ниједна пријава, а мештани Житишта описивали су га као мирног и повученог. 

Извор: Информер
Фото: Информер

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Нео

05.07.2016 07:21

Треба му дати комад спаге и одвести га до првог дрвета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

05.07.2016 10:11

Будимо реални, сто зене бре знају бити Ку..рве то нико не зна, у осталом по њеном изгледу судеци јасно се види да је била спонзоруса, мало јој новца у Србији било са њим па хоце за Сведску, и јос као слаг на торту у овако маломе месту довести новог љубавника пред оци цовека и јос уз то му набити на нос да це му сина одвести у Сведску. Не оправдавам његов брутални цин само из тих разлога зато сто је убио/озљедио невине људе а сто се тице ње и њеног купца/Сведзанина, све се враца-све се плаца, назалост овај пут главом...

Name

Курвини синови

05.07.2016 14:05

Пази, молим те, шта ти налупа И остаде жив. Одвести сина у Шведску? То је као осуда? А није осуда не давати том истом сину алиментацију, не бринути о њему, а врхунац небриге се види у одузимању мајчиног живота. Јадан он И његова породица шта је изњедрила. Треба их жигосати. И ти имаш образа написати све се враћа И плаћа? Чуј курва? Што? Што се развела? Што је била у кафићу? Што има 30 година? Што није цвилила за скотом? Зашто? Ало бре, реци што је курва?

Name

@Курвини синови

05.07.2016 20:35

Неправи се бре блесав, ако си муско, мада сумњам, знас ти бре врло добро о цему прицам. Као друго, која то мајка од 30 година која има сина од 10 се увија овако на фотографијама зелеци "wанна бе" такве бре нису за брака а камоли за децу? Као треце излазити по кафанама и локати алкохол мени индиректно говори о каквој дрољи се ради, сто незнаци да јој је овај идиот требао одузети зивот, али сам сигуран да она ту има доста улога у овоме свему. понављам највисе ми је зао недузни људи који су ту се насли и назалост настрадали, а њу и Сведзана "со wхат" Тразили сте гледај-те..

Name

да и ја додам

06.07.2016 09:31

Занимљиво шицање енглеским, а не зна се матерњи. Мушко или женско, ти си све рекао својим ставом о себи.

Name

ИНСТИТУЦИЈА

05.07.2016 07:29

Не функионише Држава! Брак је светиња. Кад се наруши брачни живот страдају сви, родитељи, дјеца, пријатељи, комшије и Држава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

05.07.2016 07:54

Неки људи се не могу помирати са разводом И ту настају проблеми онакви или овакви, а брак очигледно не функционише. Познајем једну жену из К.Д. која свима лазе да још у браку, а муж је њу давно напустио. И ту дилеме нема, али она не прихвата. А нема никакве дилеме, знају сви, али ћуте.Жалосно је то. И онда се овако нешто деси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

05.07.2016 10:18

Цитирам "Неки људи се не могу помирати са разводом",,,,,е па "госпо" ако једва цекас да те неко позове у кревет ако има мало висе новца а ти то одмах лупис као разлог, онда изволите, овакви слуцајева це назалост да буде све висе. Као друго, једна 30 годисња мајка у кафани 01:40 има сина од 10 година куци, говори мени да се ради о једној дрољи а не мајци, и јос уз то имала је колегиницу од 20 год. са собом (она сама 30) ..Паметноме доста...

Name

јанко

05.07.2016 10:55

Шта тебе сврби што жена од 30 година седи у башти кафића? Да неће ако има дете од десет година да се замонаши и не излази после заласка сунца из куће? Зостала руљо.

Name

Овом чуј

05.07.2016 14:07

Да ниси ти држао свјећу можда? Или плаћао алиментацију овом несрећном дјечаку? И треба свака да оде не у кревет, него гдје год жели. Ко си ти да судиш, кад ће ко бити у кући, напољу И с ким. Далеко си од паметног. Далеко. Нажалост.

Name

Један ЦОВЕК и једна ПАТКА!

05.07.2016 10:14

А ко му пере г**у?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је са њиховим сином?

05.07.2016 22:27

Нико не говори ниста о том сироцету,.....цудно? Није у питању ни брак, ни нарусена или срусена породица, него.....та покојница, његова бивса зена је дијагностификовала психопату и покусала је да побјегне од њега, али на залост није довољно далеко побјегла.......од таквих се бјези на други континент, а по могуцности, позељно је исценирати своју сопствену сахрану или му наци нову дјевојку...ипак, мислим да би тим психијатара морао да упозна јавност са психолоским карактеристикама психопата као сто је овај

ОДГОВОРИТЕ