ТИ БиХ добио спор против Агенције за банкарство

Окружни суд у Бања Луци усвојио је тужбу Транспаренси Интернешнела у БиХ (ТИБиХ) против Агенције за банкарство Републике Српске због скривања информација о раду Банке Српске.

Босна и Херцеговина 04.07.2016 | 13:20
ТИ БиХ добио спор против Агенције за банкарство
ТИ БиХ је тражио копију извјештаја вањског ревизора за 2013. и 2014. годину, посебно је тражено мишљење вањског ревизора уколико постоји, као и све остале информације о мјерама које је Агенција као контролни орган предузела према Банци Српске.

-Агенција је одбила доставити тражене информације под објашњењем да се ради о пословној тајни. Ово је укупно трећа тужба коју је ТИБиХ добио због недостављања података о стању у банкарском сектору у Републици Српској који је под повећаном лупом јавности још од затварања Бобар банке – саоштено је из ТИБиХ.

Банка Српске је, како подсјећају, друга банка којој је у посљедње двије године одузета дозвола за рад, а Агенција за банкарство никада није јавно објаснила свој рад и зашто нису кориштени надзорни и превентивни механизми.  

ТИБиХ ће у новом поступку захтијевати од Агенције коначно достављање информација како би се јавност напокон упознала са радом надзорног тијела у периоду прије затварања пропалих банака.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

04.07.2016 13:06

Тако би и опозиција добила гомилу процеса против власти, да стварно то жели.

ОДГОВОРИТЕ