У форми свих девет мјесеци

Труднице које вежбају имају више енергије, бол у леђима се код њих смањује, а након порођаја лакше враћају претходну килажу

Здравље 04.07.2016 | 09:13
У форми свих девет мјесеци
ФИЗИЧКА активност и што више кретања током трудноће помажу женама да лакше подносе друго стање. Труднице које вежбају имају више енергије, бол у леђима се код њих смањује, а након порођаја лакше враћају претходну килажу. Да бисте остали фит није неопходно да улажете велики напор. Вежбе можете радити у свом дому, током свих девет месеци, а да бисте постигли најбоље резултате препоручује се да их радите сваког другог дана.

ЗАТЕЗАЊЕ ЗАДЊЕГ ДЕЛА
Раширите ноге и станите право, држећи се руком за задњи део столице. Полако се спуштајте у чучањ, док су леђа у усправном положају. Затим се полако враћајте у првобитни положај. Вежбу поновите неколико пута.

БИЦЕПСИ И РАМЕНА
Седите право на ивицу столице. У обе руке узмите тегове од 5 до 8 килограма. Савијте руке тако да формирају угао од 90 степени, а онда подигните тегове у висини рамена и наизменично их спуштајте и подижите неколико пута.

РУКЕ
Заузмите положај као да желите да урадите склек. Ослоните се на лактове, а ноге испружите равно иза себе тако да тело формира праву линију. Не савијајте леђа и останите у овом положају највише пет удисаја, затим направите паузу и поновите неколико пута.

ЛЕЂА
Ставите десно колено на столицу, а лево стопало на под. Нагните се напред, десну руку ставите на седиште столице, а у левој држите тег. Као у претходној вежби савијте лакат да рука формира 90 степени и спуштајте и подижите тег. Затим промените страну.

ЈАЧАЊЕ БУТИНА
Лезите на десни бок и руку ставите испод главе. Десна нога треба да буде савијена под углом од 45 степени, док је друга нога испружена равно. Лагано подижите и спуштајте леву ногу неколико пута. Затим се окрените на супротну страну и све поновите.

Новости
фото: интерент

Коментари / 0

Оставите коментар