Босић: Европској унији су важнији економски односи од пописа

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да очекује добре вијести из Париза, гдје ће министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић сутра разговарати са представницима Њемачке о начину ублажавање негативних посљедица адаптираног Споразума о стабилизацији и придруживању по пољопривреду у БиХ. Босић истиче да су економски односи за ЕУ главно питање у БиХ, а не попис становништва.

Босна и Херцеговина 04.07.2016 | 07:12
Босић: Европској унији су важнији економски односи од пописа
"Због тога из ЕУ, посебно Њемачке, постоји захтјев да се усвоји адаптирани Споразум о стабилизацији и придруживању, који у својим одредбама има и неких негативних посљедица", рекао је Босић синоћ на трибини СДС-а у Модричи.

Босић је казао да Република Српска има будућност само ако се, умјесто заоштравању политичке ситуације, окрене развоју и запошљавању људи.

"Нажалост, постоје политичке опције и у Републици Српској које сматрају да треба заоштравати ствари још даље, што је веома ризично и опасно и за Републику Српску и њену будућност", наводи Босић.

Он је истакао да СДС, за разлику од других политичких партија у Републици Српској, сматра да је интерес Срба, не само у Српској, него и у Србији, смиривање ситуације у региону и неизазивање нових сукоба.

Босић каже да ће Република Српска остати празна љуштура уколико се власт не посвети развоју привреде, запошљавању људи и спашавању народа из сиромаштва.

На трибини су учествовали министар безбједности у БиХ Драган Мектић, шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица и предсједник Општинског одбора СДС-а Модрича и кандидат за начелника Стево Јоксимовић.

БН телевизија

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Браво

04.07.2016 06:24

Браво само напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

зитто

04.07.2016 06:28

Нису народу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ос

04.07.2016 06:45

Конацно несто нормално да цовјек цује Али док је баје нема добра на видику ни за једне ни за друге нити треце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко М.

04.07.2016 08:17

Јаране сви смо ми Баја. Није се Баја појавио из свемира, то је наш човјек, из народа, он је манифестација наше колективне свијести и савјести. Док год се ми не промијенимо, ништа нам не значи да ли ће Баја остати или отићи, вјеруј ми

Name

Ре Марко

04.07.2016 08:29

Марко добро си рекао, бас тако..није Баја са оного свијета и ми њега и онеоко њега бирамо вец висе од 10 година. А и нови кад додју це бити исти јер смо као народ стока, необразовани, загуљени, глупи, заостали...

Name

Милутин

04.07.2016 08:38

Ово сто је Марко рекао је злата вриједно , Баја је само одраз народа и у уопште није битно дали ће он отићи, народ може промјенити мишљење али бит ника , ста држи у себи.... мозе само до даљњег да сакрије па за 50 година опет се то исто роди и можда 10 пута горе. Само искреност и истина и одгој могу да друштво напредује, лаж и измишљотина никад. Ако ћемо сами себе лагати никад нам неће бити добро , истина је једна и њу треба наћи.

Name

роле

04.07.2016 09:08

потписујем све ово..Био "Јанко,Марко..." на власти,мене и 1200.000 Срба немозе нико промијенити..Били заједно на силу и на силу НИКАДА ВИСЕ..СВАКО СЕБИ..

Name

Драган

04.07.2016 09:26

Бају је одабрао СИСТЕМ. Систем контролише банке, правосудје, полицију, извршну и законодавну власт, медије. Баја је само одабран, јер његов ментални склоп одговара Систему.

Name

српско

04.07.2016 07:03

Ако заиста не схваташ колика је опасност по Србе од последњег пописа онда си ти глуп или си толико огрезао у издаји да се правиш глуп. Све док живимо у истој држави са муслиманима нама ће бити важнији биолошки опстанак на овим просторима од економског.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

04.07.2016 07:22

Друзе у погрешну жицу тамбураш Ниси у праву та реторика нам ништа добро није донијела

Name

Арсеније

04.07.2016 08:15

Ајд нам објасни у чему се огледа та опасност од пописа? Техничко питање, које служи искључиво за прављење стратегија развоја и демографских, економских и других политика, код нас се посматра као средство за међунационалне сукобе, што је у најмању руку идиотски. Заиста, рат је био прије 20 година, и прошао је, десетине хиљада мртвих на свим странама, разорена инфраструктура, губитак економије, то је једини прави биланс. Нема побједника. И опет смо остављени једни другима, да заједно градимо државу и своју будућност. Међутим, најлакше је дјеловати на ниске страсти у човјеку и потицати међунационалну и међурелигијску мржњу, посебно на просторима гдје је мултиетичност велика. Много је теже окренути се вишим циљевима, заједничком развоју и изградњи, гдје на одређеном степену уопште не би било важно национално питање. Међутим ту би био смањен и простор за манипулацију и завођење народних маса, што нашим политичким "елитама" не иде у прилог никако. Ово "огрезао у издаји", заиста, зар није постало толико испразно понављање те мантре о "страним плаћеницима и домаћим издајницима"? И то од стране оних који су страни плаћеници и паразити своје земље? Кажу да народ има власт какву заслужује, е па има нас који не заслужујемо овакву власт. Даље, важнији ти је биолошки опстанак од економског? О чему ти причаш, мијешаш бабе и жабе? Ко те угрожава биолошки? Као што сам горе написао, рат је стао прије 20 година, завршено је... Било је страдања на свим странама и били смо смртни непријатељи, али људи мора се ићи даље. А зар није економско угрожавање, сиромашење, уништење здравих основа нације, деградација... индиректни напад на биолошки опстанак??? Опет наглашавам, лако је бити роб ниских страсти, много је теже мислити својом главом и ићи у смјеру развоја и напретка. Поздрав за Микија, друже, у праву си!

Name

ЉИЉАН

04.07.2016 08:20

мир у куци је највазнији ..

Name

мики

04.07.2016 09:05

Српско..потпуно си у праву..само слијепци вјерују у поновно "братсво и јединство" до -последњег Србина..Уосталом,ово на сајту су све федералисти који мијењају ницк-ове..

Name

Ре мики

05.07.2016 11:07

Цитајуци коментаре, а по твојој логици, додјем до закљуцка да нас онда и у РС нема висе од 2,5 %

Name

Мирко

04.07.2016 07:36

СДС добија Модричу. сигурно. Стево Јоксимовић је прави. Свака част Босићу, дали сте повјерење правим људима у Модричи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

04.07.2016 09:18

Да су Додик и СНСД на власти на нивоу БиХ попис би био регуларан и неби смо имали појма да несто фали.Они су највеце крвопије овог народа и сваки дан прозводе проблеме само ради својих дневно политицких интереса.Додик је највеце зло српског народа,то це вријеме показати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

04.07.2016 09:30

Боли истина БОШЊАКЕ, па ударили по тастатури. Колико оно има СРБА у ФБиХ, је ли 2,5%. Толико би нас било у читавој Босни ако будемо наивни. Да је кандидат за предсједника БиХ, проф. Бесим Спахић, иако сам Србин гласао би за њега, због тога што је научник, писмен, паметан а прије свега човјек.А ви бирајте татиног "заслужног "сина и говорите нам о суживоту и заједништву, ви славите и идентификујете се са онима који су као окупатори долазили у нашу домовину и хоћете да и ми размишљамо тј. не размишљамо као и ви. Српски народ је увијек био и остаће слободарски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модричанин

04.07.2016 13:29

Нема нас у федерацији ,нема хрвата и муслимана у РС.

Name

009

04.07.2016 10:42

Жалосно да још има оваквих који кажу да је добро што Додик још јаше, стварно нује лако разумети поједине људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

04.07.2016 14:02

Срби цитајте историју и добро је науците и према томе се понасајте да нам се не понови.Ако нам се понови то це бит последњи пут и бице нас у БиХ 2,5 ПОСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

04.07.2016 19:01

Да је мајка за свако родјено дијете у Српској добила по 1000 КМ на бази 5 милијарди КМ процарданог новца власти данас би Република Српска имала 500 000 младих од једне до 10 година.Знате ли које је то богатство,а умјесто тога имамо дуг криминалаца који цемо ми врацати и смањивати и ово мало Срба.Додик и СНСД су направили такав геноцид у Српској,веци него било који непријатељ сто је урадио до сада!

ОДГОВОРИТЕ