15 година нису долазили на посао, нико није схватио

Два радника Градског већа Херез де ла Фронтере у покрајини Андалузија у Шпанији, отпуштена су након што је установљено да су 15 година одсуствовали са рада.

Занимљивости 03.07.2016 | 12:41
15 година нису долазили на посао, нико није схватио
Два мушкарца су за то време уредно примала плату, а грешка је откривена када је установљено да дотични возач и баштован нису радили од јануара 2015. до маја 2016. године.

Даље истраживање показало је да је период њиховог одсуства много дужи и да у последњих 15 година ниједном нису дошли на посао.

Генерална унија радника (УГТ), један од највећих синдиката Шпаније, наводи да су радници једноставно искористили нагомилане прековремене сате, који су претворени у слободне дане, и да је цео случај потпуно легалан.

Унија дозвољава размену слободних дана између радника и наводи да су мушкарци такође искористили слободне дане својих колега.

Градско веће образложило је у саопштењу да једноставно жели да елиминише неправедно стечене навике радника које наносе значајну штету како самом већу и његовим услугама, тако и оштећеној градској каси.

У истој покрајини прошле године, кажњен је 69-годишњи Шпанац након што су челници јавне службе у којој је радио открили да се шест година није појавио на послу.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бн

03.07.2016 17:27

Свака цаст,како нико раније није примјетио да не долазе на посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цупс

03.07.2016 21:42

А ја сам мислио да ово само код нас има

ОДГОВОРИТЕ