На Петрићевцу улицама често теку фекалије

Мјештани улица Купрешка, Зоре Ковачевић и Младена Ољаче у насељу Петрићевац већ неколико година муку муче са лоше урађеним канализационим мрежама које се са сваком већом кишом због малих цијеви које су постављене зачепе и излију у дворишта кућа и осталих објеката.

Република Српска 02.07.2016 | 12:27
На Петрићевцу улицама често теку фекалије
Потврдио је то Рушко Петковић, предсједник Савјета МЗ Петрићевац, наводећи да су надлежни бар три пута упознати са овим проблемом и да су обећали да ће ускоро изаћи на терен, али да се још ништа не дешава.

“Проблем је настао када су постављали те цијеви за канализацију, ставили су премале цијеви које нису предвиђене за оволико насеље. Петрићевац се развио у посљедњих неколико година, што је направило још већи проблем, много кућа је прикључено на цијеви”, рекао је Петковић.

Наглашава да је невријеме које је прошлог викенда задесило град направило велики проблем и у овом насељу, јер су се фекалије излиле у улице и ушле у подруме мјештана, међу којима је и његов подрум био потопљен.

“Најтеже је кад послије изливања канализације угрије сунце, тада се не може поднијети смрад. Ја неколико пута дневно перем двориште, али ништа не вриједи, и тако скоро сваку кишу се с тим проблемом боримо”, нагласио је он.

Миле Жежељ, мјештанин Улице Младена Ољаче, каже да свака већа киша направи велику штету за ове улице јер из шахтова вода избија некад чак и до пола метра.

“Надлежним сам предложио начин на који се може ријешити овај проблем, а то је да се преспоје цијеви из Улице Зоре Ковачевића у Купрешку и да се на тај начин растерете ове цијеви”, истакао је Петковић.

Из Градске управе су нам рекли како ове године нису планирана средства за санацију канализационе мреже у ове три улице. Навели су да су ове године планирани радови на санацији канализације у улицама Слободана Јовановића и Еугена Кумичића, те завршетак канализације у Моравској и Приштинској улици.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гласацко тијело снсд-ОВАЦА!

02.07.2016 11:52

Петрицевац! Хвала и молим лијепо!

ОДГОВОРИТЕ