За 15 година ових послова неће бити!

Машине су готово увек јефтиније од људи. Ускоро нам више готовина нец́е требати, а самим тим и цео банкарски систем ц́е се променити.

Свијет 02.07.2016 | 12:06
За 15 година ових послова неће бити!
"Недавно сам путовала из Њујорка у Лос Анђелес, а чак 29 пута морала сам да комуницирам с другим људима. Моја прва станица била је банка. Тамо сам разговарала са службеником јер ми је требало више новца него што је дозвољено да подигнем на банкомату. Затим аеродром. Тамо су две жене извагале мој пртљаг и ставиле је на покретну траку. Следило је осигурање. Агенти су проверили моју личну карту и скенирали ранац. Док сам чекала укрцавање у авион читала сам вести из света финансија.

Када сам дошла у хотел особље је проверило моју личну карту и дали су ми кључ од собе. Дошла сам у собу и схватила да сам заборавила да понесем пасту за собе па сам назвала рецепцију. Они су ме спојили са собарицама те је једна од њих донела пасту за зубе”, пише Експрес.

Ни један од ових послова нец́е постојати за 15 година. Ови "посредници" биц́е замењени аутоматизованим уређајима, односно паметним машинама који ц́е бити ефикаснији од људи. Индустријска револуција нец́е утицати само на производњу вец́ и на услужне делатности.

Машине су готово увек јефтиније од људи. Ускоро нам више готовина нец́е требати, а самим тим и цео банкарски систем ц́е се променити.

Сец́ате се финансијских вести на терминалу? Програм их је написао, не новинари. Алгоритми могу слагати реченице према подацима које у њих ставите. Многе приче написали су роботи, а не људи.

Дозволе и личне карте ускоро ц́е нестати.

Скенирање још увек обављају људи јер је тестирање прошле године показало да је нови систем који не захтева људску помоц́ погрешио у 95 посто случајева, односно није открио забрањене предмете у ковчезима. Али, у будуц́ности ц́е се и ово променити.

Неке авионске компаније вец́ су поставиле уређаје који омогуц́авају путницима да сами скенирају пртљаг и испринтају карте. Вец́ данас можете одсести у хотелима који користе роботе. Они могу донети пешкире, пасту за зубе или храну.

Многи послови ц́е нестати. Међутим, да ли то отвара прилике за многе иновативне појединце који знају проценити тржиште и могу понудити оно што ц́е се тражити у будуц́ности.

Извор: Еxпрес

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

аа

02.07.2016 10:35

А људи ће бити чипвании сваки наш покрет ће бити меморисан... добро дошли у савремено ропство

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре аа

02.07.2016 15:28

Ах драги "аа" циповање је вец поодавно у примени.