"Змајеви" из Велса међу 4 у Европи!

Репрезентативци Велса пласирали су се у полуфинале Европског првенства, први пут за неки британски тим од 1996. године!

Фудбал 02.07.2016 | 07:46
"Змајеви" из Велса међу 4 у Европи!
Велшани су приредили сензацију у Лилу савладавши једног од главних фаворита турнира Белгију са 3:1 (1:1), после преокрета.

"Црвени ђаволи" су повели пројектилом Рађе Наинголана са 25 метара у 13. минуту, али Ешли Вилијамс доноси изједначење главом после корнера у 30.

Белгија је доминирала у наставку, али у 55. минуту Хал Робсон-Кану једним лажњаком вара тројицу ривала и доноси преокрет Велсу, а тријумф пет минута пре краја потврђује резервиста Сем Воукс.

Велс ће у свом првом полуфиналу неког великог такмичења, на дебију на ЕП, играти против селекције Португала (6. јул, 21х), која је до четири најбоља тима у Европи стигла без победе у регуларних 90 минута на пет нечева.

Међутим, "Змајеви" ће бити веома ослабљени, због жутих картона суспендован је кључни играч овог тима Арон Ремзи, који је наместио оба гола у победи над Белгијом, а први је асистент ЕП са пет проигравања.

Након мирних првих пет минута, у седмом је уследио одличан напад Белгијанаца у којем су имали три шута из одличних позуција у казненом простору, али су Фереира-Караско, Меније и Азар изблокирани.

Белгија је наставила да контролише ритам меча, те у 13. минуту стиже до вођства. Још један фантастичан гол постигао је Рађа Наинголан, који је послао пројектил са око 25 метара под пречку и кроз руке голмана Хенесија.

Од тог момента Велшани преузимају контролу, доминирају на средини терена под командом расположеном Рамзија, и крећу да прете голу Белгије.

Куртоа је био релативно сигуран између својих статива, све до 30. минута. Уследио је корнер за Велс, очајна реакција белгијске одбране, што користи капитен ривала Ешли Вилијамс и главом са око шест метара тресе мрежу.

У завршници полувремена Рамзи је наставио да се поиграва са везним редом Белгије, а одбрана Белгије без Вертонгена и Вермалена да се мучи, опасно су претили Бејл и Робсон-Кану, али је остало 1:1.

Вилмотс на полувремену уводи Фелаинија и Белгија преузима контролу у средини терена те креће опасно да прети Велсу.

Сјајну шансу у 49. минуту имао је Лукаку, био је сам на скоку на висини пенала после центаршута Менијеа са десне стране, али шутира поред гола.

Наставили су "Ђаволи" да контролишу ритам меча, а онда је уследио хладан туш у 55. минуту, Бејл шаље дубински пас до Рамзија на десној страни, он одиграва у средину до Робсон-Кануа који лажњаком избацује тројицу чувара и лако успева да савлада Куртоу.

Иако су више бранили свој гол, Велшани су и даље повремено претили, док су с друге стране Белгијанци били опасни после центаршутевам, али Лукаку још једном, те Фелаини у два наврата не успевају да савладају Хенесија.

Тражили су Белгијанци гол за изједначење, Лукаку и Наинголан безуспешно су тражили пенале, Вилмотс је бацио све карте у напад увођењем Мертенса и Баршуаија, али пет минута пре краја резервиста Сем Воукс новим голом главом потврђује победу Велса!

ЕУРО 2016, четвртфинале:
Велс – Белгија 3:1 (1:1)
Вилијамс 30, Робсон-Кану 55, Воукс 86 – Наинголан 13

Велс: Хенеси – Дејвис, Вилијамс, Честер – Ледли (Кинг 78'), Гантер, Ремзи, Ален, Тејлор – Робсон-Кану (Воукс 80'), Бејл
Белгија: Куртоа – Џ. Лукаку (Мертенс 75'), Денајер, Алдерверелд, Меније – Витсел, Наинголан – Азар, Фереира-Караско (Фелаини 46'), Де Брујне – Р. Лукаку (Батшуаи 83')

Извор: Б92
ФОТО: ГЕТТY ИМАГЕС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

реално

02.07.2016 07:20

Послаће вас роналдо кући

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

02.07.2016 21:39

Хоце, хоце, ево само да оцисти копацке Мессију. (Не замјери колега сто се кацим на твој коментар, салим се)