Вигемарк: Провјерити резултате пописа

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк изјавио је да је Унија примила к знању прве објављене резултате пописа становништва у БиХ из 2013. године, те да треба бити опрезан са формулацијама да су ти резултати у складу са међународним стандардима, јер то тек треба утврдити.

Босна и Херцеговина 01.07.2016 | 11:35
Вигемарк: Провјерити резултате пописа
Вигемарк је напоменуо да ће коначна оцјена Међународне мониторинг мисије обухватити све активности за дистрибуцију коначних резултата.

"Међународна мониторинг мисија оцијениће квалитет пописа становништва након детаљне анализе. Још не можемо оцјењивати фазу обраде и дистрибуције података. То ће бити урађено тек на јесен", рекао је Вигемарк за "Дневни аваз".

Он је поновио да су резултати пописа од кључне важности за социо-економско планирање у БиХ, те да ће помоћи у спровођењу Реформске агенде и процесу европских интеграција.

Шеф Делегације ЕУ сматра да је проблем што "дио земље, односно Република Српска, не признаје резултате пописа, иако је Завод за статистику Српске учествовао у цијелом процесу".

Вигемарк каже да за ЕУ није важно колико у БиХ има Бошњака, Срба и Хрвата, већ колико има становника, чиме се баве, да ли су запослени, колико је студената и која им је добна структура.

"То су подаци који су кључни", нагласио је Вигемарк.

Срна

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Бане

01.07.2016 10:02

Наравно Али када сељаци то не могу разумети!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

01.07.2016 10:34

Ја ни вама ништа не вјерујем. Без вашег аминовања, није ни могло доћи до овакве бруке и срамоте. А пошто су вас потурице превариле, мали милион пута, и прешли границу од 50,1%, е сад сте се ви забринули.

Name

006

01.07.2016 10:43

А зашто онда толике галама око пописа?

Name

Мојсије

01.07.2016 11:13

ре_Мрачајски прото мозес замислити како су срби глупи и наивни када вас потурице вец неколико вијекова стално варају, а у неком другом твом коментару цу вјероватно наци како су потирице глупе и нико не воли муслимане. Па мозес ли ти себи објаснит те контра диктаторности???

Name

Мрачајски прото

01.07.2016 14:25

Овај, латинични Мојсије, Боже ми опрости, изгледа да је видовњак. Прочтај још једном, па се јави, видовити човјече.

Name

ДУХ

01.07.2016 10:26

Е тис нам реци стаје вазно а ста не имамо ми своје политицаре знају они ста ја вазно а ста не

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.07.2016 10:44

Кад ће афере, криминал и корупција, нерад Тужишалштва? Пројекти, послови, паре да народ може живјети?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.07.2016 11:11

Јос ми нико није одговорио на моје питање цињеницама. Не лазима које просипате по Сведској и Њемацкој. Како то да је Срба процентуално и у апсолутним вриједностима највисе нестало од задњег пописа, а Босњака највисе погинуло (нормално, јер ко напада увијек има далеко веце зртве од оног ко се брани у рату и ко стоји на позицијама), одселило се неколико стотина хиљдада и тамо јос увијек зиве ? Не просипајте прицу овде нама да су се као сви вратили. Сви зиве тамо.. Срба се на запад одселио мизеран број. Ово су цињенице, а васе лази којима вас филују имами по иностранству мозете просипати тамо, не овде. Како мозе да се приликом задњег пописа у становима пописује преко 20 људи ? Како Срба у Федерацији нема ни 3% ? Примјер село Грапска, гдје су се људи који нису били преко 20 год у том мјесту (зиве у Сведској), сви пописали тамо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

девојка из града

01.07.2016 11:32

Хм које село грапска??? грапска доња или грапска горња? а ста реци о селу бркица доња???

Name

гдје ти је мозак

01.07.2016 11:45

Твој коментар не заврјеђује пажњу али пошто си напоран да ти кажем нешто о броју погинулих. Од броја погинулих бошњака више од 65 % су цивили из Приједора ,Бијељине ,Брчког,Зворника,Вишеграда ,Фоче и других мјеста која рата нису видјела. А пошто више гину они који нападају ,као што кажеш онда вјероватно имаши одговор како су погинули срби из рецимо,Бања Луке,Приједора,Прњавора,Требиња,Гацког,Билеће итд. и гдје?

Name

одговор цињеницама

01.07.2016 11:47

погледај попис из 1991 па цес видјети да је и тада било Босњака највисе бројем 1.900.000 ...уз то је било и око 240.000 "југословена" сада,према овом попису "југословена" нема сто знаци да је бар једна половина Босњака/Муслимана тада пописано као југословени упореди мало тадасње и пријасње пописе са овим најновијим па це ти све бити јасно....

Name

Драган

01.07.2016 11:55

ЗА гдје ти је мозак: МИслис на оне муслимане "цивиле" у Брцком који су сјекли главе Србима и стављали цигарете у њихова уста ? Хоцес слику да ти посаљем? Мислис на оне "цивиле" који су закивале људе ексерима у околини Зворника? Хоцес слику да ти посаљем? Мислис на оне "цивиле" у околини Приједоре који су убијали српске старце на праговима. Да не прицам за околину Висеграда и Фоце. Срби из Бањалуке , Приједора, Требиња Гацког и Биилеце су погинули бранеци српска села и српске цивиле од напада хрватских и муслиманских "цивила" које сам поменуо горе.

Name

Драган

01.07.2016 12:13

За одговор цињеницама: Прво морас да зарвсис макар основну сколу, па да одговарас на моје питање. Нико не говори о укупним бројевима мислимана, и нико не спори да их је било највисе. Као Југословени су се и Срби изјасњавали, поготово сви они који су зивјели у великим градовима. Тако да ако се подјели на пола пола, исти удио су имали и Срби и муслимани у том броју, цак и ако је муслимана било висе у том омјеру, опет се не уклапа у васи масинерију лази. То опет не даје одговор на моје питање ?

Name

Лепи

01.07.2016 11:14

Ее људи моји, он досао у моју земљу и говори мени ста ми је вазно а ста није?! Па докле висе и како вас није срамота дјубрад белосвјетск! Марс из БиХ за сва времена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зенга

01.07.2016 19:09

Да се провјере имена са споменика у сребреници

Name

Дуле

01.07.2016 11:28

Па када Вам није битно,зашто вршите страховит притисак на представнике из РС у органима БиХ, да се лица која не станују у БИХ, која нису рођена у БиХ, која немају држављанство БиХ, нађу на списку пописаних становника. Да је Вама стало до народа како причате (лажете), Ви би за 24 часа могли помоћи да народ боље живи.Нажалост,све је лаж у вези са Вама.

ОДГОВОРИТЕ