Шојгу разријешио шефа Балтичке флоте

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу смијенио је главног команданта Балтичке флоте Виктора Кравчука због "покушаја да прикрије право стање ствари у регији и пропуста у војној обуци".

Свијет 30.06.2016 | 13:00
Шојгу разријешио шефа Балтичке флоте
Након инспекције, дужности је разријешено још неколико високих официра.

У војном ресору кажу да су те одлуке донесене због "озбиљних пропуста у организацији војне обуке и у свакодневној активности војске, те због тога што нису предузете мјере за побољшање услова живота војника".

Кравчук и сарадници смијењени су и због "одсуства бриге за војнике и покушаја да се сакрије право стање ствари у извјештајима упућеним Министарству одбране".

Шојгу је наложио да се у најкраћем року разради план за рјешавање ових проблема и да се спроведе још једна инспекција до краја године.

Поједини аналитичари кажу да се иза ових формулација, заправо, крију корупцијске шеме, те да су официри кажњени због корпуцијских афера.

Главни командант Црноморске флоте и замјеник главног команданта Ратне морнарице Руске Федерације Игор Касатонов истиче да су у Русији захтјеви војне команде велики и да често "лете главе" због немарног извршавања обавеза.

"Човјек /Кравчук/ није урадио оно што се од њега очекивало. Нећу говорити због чега је разријешен дужности. Нисам радио у инспекцији и нисам га ја ухватио на дјелу.

Нико никада у Русији неће гласно говорити о конкретним разлозима за разрјешење дужности ових или оних офцира", наводи Касатонов и објашњава:

"Читав проблем је у припреми. Изгубили смо совјетску школу обуке морнаричких официра и многи ће још бити разријешени дужности".

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар