Ердоган: Састаћу се са Путином у Кини

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у Анкари да се са руским шефом државе Владимиром Путином договорио о међусобном састанку током самита Г20 који ће бити одржан у септембру у Кини.

Свијет 30.06.2016 | 09:55
Ердоган: Састаћу се са Путином у Кини
"Имао сам телефонски разговор са предсједником Русије Владимиром Путином. Увјерен сам да је разговор био веома користан. Договорили смо се да вратимо наше односе на ранији ниво и одлучили смо да одржимо свестране разговоре у септембру у оквиру самита Г20 у Кини“, рекао је Ердоган, преноси Спутњик.

Турски предсједник је додао да су руски предсједник Путин и он наложили министрима иностраних послова својих земаља да разговарају о свим аспектима тог питања током састанка на маргинама самита Организације за црноморску економску сарадњу 1. јула у Сочију.

Прес-секретар предсједника Русије Дмитриј Песков на питање о могућем сусрету лидера две државе на самиту Г20 у Кини није дао директан одговор.

"Мјесто и вријеме ће бити договорени дипломатским каналима", рекао је Песков.

Путин и Ердоган су се договорили да предузму мјере за нормализацију односа две земаље, као и да се лично сретну, изјавили су у прес-служби турског предсједника.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар