Радник вечерас игра историјску утакмицу

Вечерас од 19:30 часова, по нашем времену у Старој Загори у Бугарској, “Радник” игра прву, историјску утакмицу Уефиним такмичењима.

Фудбал 30.06.2016 | 08:19
Радник вечерас игра историјску утакмицу
Домаћин “Раднику” у првом претколу Лиге Европе је клуб “Берое” из Старе Загоре, који пласманом на табели националног шампионата Бугарске, али и стогодишњом традицијом током које су освојени сви домаћи трофеји, представља благог фаворите у двомечу са Бијељинцима.

“Радник”, међутим, не жели да се преда и тражи резултат који ће му омогућити да у реваншу у Бањалуци за седам дана покуша обезбиједити
наставак такмичења на европској сцени.

“Покушаћемо заиста да овдје пружимо најбоље што у овом тренутку можемо и да останемо непоражени. Сигурно је да су припреме за обије екипе биле јако кратке. Ми, у суштини и нисмо имали праве љетње паузе, тако да се код мојих играча осјећа умор још из прошле сезоне. То ипак није разлог да ми не изађемо на терен и пружимо свој максимум”, рекао је у посљедњем обраћању јавности прије почетка утакмице тренер “Радника” Славко Петровић.

Сличне проблеме имала је и екипа “Берое”, коју је у паузи између двије сезоне напустило десетак играча. Постоји непознаница и у Старој Загори како ће нови тим изгледати у првом дуелу са “Радником”, али је чињеница да су противника скенирали.



"Јако је тешко уиграти тим са 12 нових играча. Нисмо још у оптималној форми, али трудићемо се да будемо добри. Њихов предсједник је Србин,
њихов тренер је Србин. Они гаје срспки стил игре који је један од најбољих у овом дијелу европе. Ми то јако респектујемо", рекао је тренер
бугарског представника Ивајло Јорданов.

У тиму „Радника“ у првој утакмици сигурно неће бити Ивана Јаковљевића, који је у протеклој сезони био стандардан члан одбрамбене линије тима. Према информацијама које смо сазнали у табору Бијељинаца, Јаковљевић се повриједио непосредно прије поласка у Бугарску.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

давидБЛ

30.06.2016 06:28

Сретно и видимо се у Бања Луци на другој утакмици...

ОДГОВОРИТЕ