Срећна нам 7525.

Група научника предлаже повратак Старом српском календару, што значи да смо тренутно у 7525. години!

Србија 29.06.2016 | 21:00
Срећна нам 7525.
Тренутно је 2016. година. Или није!?

Пре неколико дана, у Видовој академији на Сувој планини одржан је Пети научни скуп под називом "Стари српски календар и Срби данас", са којег је предложено да се у званичну употребу врати Стари српски календар!

Према том календару данас смо у 7525. години!

После исцрпних излагања Слободана Филиповића, Слободана Јарчевића, Славише Миљковића, Милоша Гроздановића и Љубише Митровића, домаћин скупа Драган Јовановић је предложио да се упути писмо председнику Србије, Томиславу Николићу патријарху Иринеју и председнику Српске академије наука и уметности Владимиру Костићу.

Учесници Скупа у Видову предлажу да СПЦ, САНУ и држава Србија обезбеде одржавање научног скупа на којем ће, како се наводи, бити изнети "необориви научни докази о постојању Старог српског календара, иначе, најстаријег на свету".

"Ако је Владимир Путин задужио групу руских академика да наново испитају древну претхришћанску историју Руса и Словена зашто Томислав Николић са СПЦ и САНУ не би организовао научни скуп на којем би били изнети необориви докази о Старом српском календару по којем смо, данас, у 7525. години", додаје се у најави конференције за новинаре у петак, 1. јула.

Ево шта о томе каже један од учесника скупа Слободан Филиповић (без правописних интервенција):

"Запис потопа из Светог писма, који се догодио на Ђурђевдан пре 7525 године, обележио је почетак српске календарске ере у неолиту. Ова тврдња, сагласна је старим србским државним и црквеним записима, који уз Протокол србског календара у Законоправилу светог Саве с почетка 13 века, као и запису Светог писма о датуму потопа у Постању, јасно сведоче о јединственом почетку србске календарске ере 5508 године ст.ере. Потоп је плански извршен цепањем Атласа (Јужних Карпата) у Ђердапској клисури, од стране високоцивилизованих дошљака из космоса који се помињу под именом Дивови у значењу Богови, са јасним циљем исцрпљивања Белог или Панонског мора, који је омогућио 'неолитску револуцију', условљену 'екстензивном земљорадњом' и 'експлозијом рађања'.     

Поред тога, што је српски једини духовни језик на свету, неки од духовних симбола Винче као што су 'галактички лук' или 'Часни крст' постоје само у култури Срба, што сведочи о континуитету њиховог исконског станишта у Подунављу Хелма где су они одувек присутни. Култура је моћ духа а Срби народ ван времена и простора, чије се знање заснива на основним небеским кретањима. Да би разумели културне тековине Срба, морамо познавати примордијалне циклусе, али недостатак овог увида већ миленијумима  није препрека за прикривање и присвајање српског знања, које се по правилу  погрешно тумачи.

Духовност српског народног предања, део је некадашњег општечовечанског знања старих цивилизација које су биле на вишем културном ступњу, јер се нису заснивале на религији и идеологији већ на вери и знању. Отуда, неолитска духовност српског народног предања налази потврде у митологији и савременој науци, пре свега у астрономији, квантној физици и хелиоцентричној метеорологији".

Дакле, срећна нам 7525. година!

Извор: Мондо.рс

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

И ја бих тога...

29.06.2016 19:14

на чему је овај Филиповић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма не

29.06.2016 19:25

Ако Муслимани имају свој календар, Јевреји свој ово не звуци да се неко дрогира. Моје мисљење све ро припада религији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

29.06.2016 22:48

Желим да чујем мишљење Живице Туцића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сели

30.06.2016 06:10

Ово вриједи само за Суву планину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

30.06.2016 08:17

Све болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

30.06.2016 22:57

Па то се поклапа са теоријом Семира из Високог. Знаци те пирамиде ил ста вец, су старе 7500 година. Знаци у њима су зивили Срби. Е сад, да ли су биле њихове ил су били подстанари то мора наука и религија да установе.

ОДГОВОРИТЕ