Џон Руиз изашао и угасио свјетло

Нападач из Костарике завршио је у Београду сплетом невероватних околности.

Фудбал 29.06.2016 | 17:45
Џон Руиз изашао и угасио свјетло
Како је Џон Руиз (22) постао слободан играч овог лета и, као такав, завршио у Црвеној звезди?

Сплетом околности, срећних по шампиона Србије. Али и на основу правих информација које су челници црвено-белих очигледно имали.

Наиме, крилни нападач из Костарике, који је у уторак представљен у Љутице Богдана, није стигао у Београд као слободан играч након раскида сарадње са Лилом, већ као слободан играч након распада система у Дњепру.

Руиз јесте прошле сезоне био на позајмици из Лила, али је Дњепар имао право да га потпише на крају ове сезоне, што би се и догодило да клуб није ушао у велике финансијске проблеме, а сви су изгледи да је нови фудбалер Црвене звезде напустио Дњепропетровског дан пре банкрота и гашења финалисте Лиге Европе из сезоне 2014/15!

Наиме поједини портали из Украјние преносе вести да се Дњепар налази пред аутоматским банкротом после одлуке актуелног власника Игора Коломојског да не исплати нагомилане дугове клуба, што је био један од услова за добијање лиценце за такмичење у УПЛ, односно Украјинској премијер лиги.

Наводи се да је Коломојски до последњег часа одбијао и да покрије дугове клуба на чијем је челу, и да се повуче са те позиције, што је само продубило финансијско-организациону кризу у клубу који је у међувремену избачен и из Лиге Европе, чије је финале играо пре две сезоне.

Коломојски је имао волшебну идеју да лиценцира један од два мања клуба, која су такође у његовом власништву, Волин из Луцка или Нафтовик из Охтирка, после чега би фузијом омогућио Дњепропетровску да ипак заигра, али то није прошло.

Волин игра у првој лиги и добио је лиценцу, упркос томе што је и сам дужан и играчима и тренерима и менаџерима и другим клубовима, док је Нафтовик у другој лиги и нема дугова, међутим питање је хоће ли Коломоски покушати фузију Дњепра са Нафтовиком, сада када је идеја са Волином пропала.

Иначе, у јавности се појавила незванична изјава једног од челника Дњепра, који је рекао да ће се клуб "рестартовати" као друголигаш. Претпоставка је да је фузија са Нафтовиком и пад у другу лигу краткорочни мањи шок за клуб од банкрота и испадања у најнижи ранг такмичења.

У сваком случају, Црвена звезда била је очигледно добро информисана о развоју ситуације и на релацији Лил – Дњепар, и о проблемима украјинског клуба.

За крај, преносимо и сазнања портала "Футболград", који наводи да гашење или испадање Дњепра у другу лигу и даље није коначан исход ове мале драме у том граду, али да Коломојски сигурно неће из свог "џепа" покрити нагомилане дугове.

Банкрот Дњепра био би нови тежак ударац за украјински фудбал, који је већ остао без Металиста из Харкова, једног од најјачих клубова у земљи, који је прогласио банкрот и кренуо, попут Глазгов Ренџерса, да се опоравља такмичењем у најнижим лигама.

Извор: Мондо.рс
Фото: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар