Ово су сви учесници Евролиге и Еврокупа!

Компанија ЕЦА објавила је списак учесника своја два такмичења. Јасно је да ће се у ФИБА Лиги шампиона борити "трећеразредни" тимови. Галатасарај добио условну дозволу да игра Евролигу.

Кошарка 28.06.2016 | 11:16
Ово су сви учесници Евролиге и Еврокупа!
Жреб за групну фазу заказан је за 7. јул, а непознаница је само још тим Галатасараја, који је добио условно право учешћа у Евролиги, у зависности од тога да ли ће донети у Барселону гаранције које је канцеларија тражила.

У Евролиги такмичиће се 16 клубова из девет земаља, од којих су осам прваци националних лига. Уједно, осам учесника Евролиге освајало је титуле првака Европе у прошлости.

Играће свако са сваким по лигашком систему, што значи да ће осам најбољих ући у четвртфинале после 30 одиграних кола. Потом следе серије на три добијене и Фајнал-фор.

Учесници (WЦ је специјална позивница):

Анадолу Ефес
Бамберг
Црвена звезда Телеком
ЦСКА Москва
Дарушафака (WЦ)
Емпорио Армани Милано
Барселона
Фенербахче
Галатасарај*
Лаборал Куча
Макаби Тел Авив
Олимпијакос
Панатинаикос
Реал Мадрид
Уникс
Жалгирис

Није познато ко ће заменити Галатасарај уколико не испуни услове.

Ту је и коначна листа 24 клуба из 12 земаља који ће се такмичити у Еврокупу, међу којима је пет освајача овог такмичења, али и 17 бивших евролигаша, од којих су неки, попут Партизана, били шампиони Европе.

Тимови ће бити подељени у четири групе по шест, а после 10 рунди у првој фази, која почиње у октобру, 16 најбољих продужиће даље. У другој фази четири тима у четири групе играће опет свако са сваким, а после шест кола иду четвртфинала, полуфинала и финале, свака рунда играће се на три победе.

Шампион ће изборити пласман у Евролигу 2017. године.

Учесници Еврокупа:

АЕК Атина
Алба Берлин
Будућност
Цедевита Загреб
Динамо Сасари
Тренто
Билбао (WЦ)
Бајерн Минхен
Канту (WЦ)
Ређо Емилија
Хапоел Јерусалим
Гран Канарија
Химки
Лијетувос Ритас
Локомотива Кубан
Нижњ Новгород (WЦ)
Партизан НИС
Улм
Стелмет Зјелона Гора
Мурсија
Уникаха Малага
Унион Олимпија (WЦ)
Валенсија
Зенит Санкт Петербург

ЕЦА је очигледно прогледала кроз прсте Олимпији, која се пријавила за Еврокуп, иако није имала неке основне услове испуњене, а један од њих је да буде учесник АБА лиге наредне сезоне, због чега су Љубљанчани писали челницима регионалне лиге и молили за уступак и проширење броја учесника на 14.

Да ли је АБА пристала, па о томе обавестила ЕЦА, или је ЕЦА одлучила да то није неопхондно, показаће време.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар